Curcumin 300 mg og piperin

Kosttilskudd med 300 mg curcumin og 10 mg svart pepper (piperin).

90 kapsler
Økonomisk, for 3 måneder!

Les merVis mindre
Antall flasker
 • 90 kapsler
 • 2x 90 gél - 3% de remise
 • 3x 90 gél - 5% de remise
 • 4x 90 gél - 7% de remise
På lager 21 eks.
Legg til i ønskeliste
Beskriving

Høy dosering
For maksimal effektivitet
Økonomisk, i 3 måneder!

Antioksidant
For å nøytralisere frie radikaler

Motvirker Alzheimers
Hjelper immunforsvaret med å rydde opp i amyloid

Mot kreft
Forebygger og bekjemper

Betennelsesdempende
For å bekjempe kroniske betennelsessykdommer

Kardiovaskulær helse
For å redusere vaskulære skader

Kosttilskuddet vårt med kurkumin og piperin er høyt dosert, 300 mg per kapsel, som er nesten det maksimale du finner.

Den store styrken i vår formulering er kombinasjonen av curcumin og piperin. Piperin gir en mye større biotilgjengelighet av curcumin.

Den luksusflasken er laget av ravfarget glass for å beskytte mot lys og bevare alle egenskapene. 2 års holdbarhetstid!

Innholdsfortegnelse

1. Gurkemeie og kurkumin

Kurkumin er et lysende guloransje plantepigment. Det er rikelig representert i den knollformede jordstammen (roten) til ulike gurkemeiearter, inkludert Curcuma longa (eller Curcuma domestica). Gurkemeieroten brukes særlig i det indiske og asiatiske kjøkkenet til å tilberede karriretter og ulike typiske lokale sauser, og i ayurvedisk medisin har den i mange århundrer blitt brukt til å behandle en rekke ulike plager takket være innholdet av curcumin.

I næringsmiddel- og kosmetikkindustrien er curcumin, i likhet med fargen på safran, et gul-oransjefarget tilsetningsstoff, merket E100.

I ernæring brukes kurkumin også som kosttilskudd på grunn av sine ernæringsmessige egenskaper.

2. Bruksområder for kurkumin

For å oppsummere er de vanligste bruksområdene for curcumin som følger:

 • Kosttilskudd eller kosttilskudd
 • Kosttilskudd eller kosmetisk tilsetningsstoff
 • Smakstilsetning til matvarer, for eksempel drikker med gurkemeiesmak, som er spesielt populære i Japan

Det årlige salget av curcumin har økt spesielt siden 2012 på grunn av den økende populariteten som kosttilskudd.

Det brukes også i økende grad i hudpleie kosmetikk basert på naturlige ingredienser.

Som fargestoff brukes det hovedsakelig på det asiatiske kontinentet.

Det viktigste markedet økonomisk sett er i Norge.

Det økonomisk viktigste markedet er Nord-Amerika, der omsetningen oversteg 20 millioner dollar i 2014.

3. Kurkumin i kostholdet

Kurkumin er den mest tallrike og karakteristiske kurkuminoiden i gurkemeie (rot). Ifølge studier er det gjennomsnittlige curcumininnholdet i pulverisert, tørket gurkemeierot ca. 3 %, noe som varierer betydelig (1,06 % - 5,70 %) avhengig av arten, jordsmonnet og miljøforholdene der planten vokser.

Mindre beskjedne og enda mer varierende er konsentrasjonene av curcumin i karri og andre karriblandinger.

4. Oppdagelsen av kurkumin

Kurkumin ble første gang isolert fra gurkemeiarotstokker i 1815 av Vogel og Pelletier, som ga det navnet som fortsatt brukes i dag.

5. Kjemi av kurkumin

Kurkumin tilhører gruppen kurkuminoider.

Kjemisk og ernæringsmessig er curcumin klassifisert som en fenol (nærmere bestemt en polyfenol), og som vi skal beskrive, har den en rekke viktige metabolske fordeler. Curcumin tilhører nemlig en liten klasse av sekundære plantemetabolitter som kalles diarylheptanoider.

Kurkumin har en kjemisk struktur som inneholder flere funksjonelle grupper, og strukturen ble først identifisert i 1910 (nesten hundre år etter at den ble oppdaget).

Kurkumin brukes som en borindikator og reagerer med borsyre og danner en rødlig forbindelse kalt "rosocyanin".

6. Når bør man bruke kurkumin

Selv om virkningsmekanismen til curcumin, og mer generelt til curcuminoider, ennå ikke er fullstendig forstått, har nyere data gjort det mulig å identifisere de første terapeutiske indikasjonene.
Mer spesifikt ser curcumin og curcuminoider ut til å ha funksjoner:

 • Antioksidanter: De beskytter cellestrukturer mot de skadelige effektene av frie oksygenradikaler.
 • Betennelsesdempende: reduserer uttrykket av enzymer som er involvert i utviklingen av betennelsesreaksjoner
 • Tumorbekjempende: på den ene siden ved å hemme prosessen med neoangiogenese og på den andre siden ved å indusere den apoptotiske prosessen.

Det er av disse grunnene at curcumin og curcuminoider har blitt brukt i mange år på følgende områder:

 • Behandling av inflammatoriske sykdommer, inkludert kroniske sykdommer
 • Forebygging av aldring og oksidative sykdommer som grå stær
 • Behandling av slitasjegikt og leddgiktsykdommer
 • Forebygging av nevrodegenerative sykdommer som Alzheimers sykdom
 • Avgiftning av giftige stoffer
 • Hepato-beskyttelse

7. Hva er de undersøkte og studerte farmakologiske egenskapene og virkningene til curcumin?

688 studier, hvorav mer enn 400 er publisert de siste fire årene, bekrefter curcumins bemerkelsesverdige antikreftfremkallende, antiinflammatoriske og antioksidante egenskaper. De siste årene har interessen for curcumins potensial som nevrobeskyttende middel økt.

Mange forskere er i økende grad overbevist om at den mest primitive delen av immunsystemet (den delen som manifesterer seg som betennelse), kan spille en avgjørende rolle i noen av det moderne menneskets sykdommer, inkludert hjertesykdom, kreft, diabetes og muligens Alzheimers sykdom.

Standardisert ekstrakt Curcumin 95 %
Det standardiserte ekstraktet inneholder minst 95 % curcuminoider, curcumin, demethoxycurcumin og bisdemethoxycurcumin, hele spekteret av antioksidanter ekstrahert fra gurkemeie. Dette er den nøyaktige prosentandelen som brukes i en rekke kliniske studier.

I motsetning til mange andre antioksidanter er curcuminoider i stand til både å forhindre dannelsen av frie radikaler og nøytralisere eksisterende frie radikaler, og anses som effektive bioprotektorer på grunn av denne doble aktiviteten.

8. Hvilke fordeler har curcumin vist seg å ha i studier?

De mest interessante egenskapene til curcumin - som potensielt kan være nyttige i behandlingen av en lang rekke sykdommer - er følgende:

 • Antioksidanter
 • Betennelsesdempende
 • Tumorhemmende legemidler

Studiene som for tiden publiseres i litteraturen om de potensielle forebyggende og terapeutiske effektene av curcumin og curcuminoider, er svært interessante.

De fleste av disse studiene er publisert i Norge.

Selv om det meste av dette arbeidet er utført på eksperimentelle modeller, er det ingen mangel på verdifull informasjon for mennesker in vivo. Det er imidlertid et metabolsk aspekt som, selv om det er en ulempe for den generelle effekten på svulstformer, gir curcumin en spesifikk effekt på fordøyelsessystemet; dette er biotilgjengelighet.

9. Biotilgjengelighet av curcumin

Kliniske studier på mennesker viser at curcumin er lite biotilgjengelig når det tas oralt; spesielt konjugeres curcumin raskt i leveren og tarmen til curcuminglukuronid og curcuminsulfat, eller reduseres til heksahydrocurcumin; disse metabolittene har lavere biologisk aktivitet enn curcumin. Farmakokinetiske studier har vist at hvis curcumin tas i doser på mindre enn 3,6-4 g/dag, kan selve curcuminet og dets metabolitter ikke påvises i plasma. <På den annen side er det vitenskapelig dokumentert at oralt administrert curcumin har en tendens til å akkumuleres i vevet i fordøyelseskanalen, der det utøver sine mest interessante og dokumenterte biologiske og terapeutiske aktiviteter. Utenfor fordøyelseskanalen gir stoffets begrensede biotilgjengelighet grunn til å tvile på dets potensielle kliniske anvendelser, som er svært lovende in vitro og i dyremodeller, men vanskelig å overføre til hele mennesket.

Det er ingen tilfeldighet at kurkumin ikke kan overføres til mennesker.

Det er ikke tilfeldig at curcumins evne til å indusere død av ulike typer tumorceller in vitro har vekket interesse for forebygging av visse typer kreft, for eksempel kreft i munnhulen, magesekken, leveren, bukspyttkjertelen og spesielt tykktarmskreft.

Mange metoder har blitt utviklet for å bedre assimilere det og forbedre dets effekter, inkludert bruk av hjelpestoffer for å forbedre tarmabsorpsjonen og redusere eliminasjonen. De mest kjente er piperin (et alkaloid som finnes i svart pepper) og oleaginøst fett. Ved å kombinere gurkemeie med disse ingrediensene kan biotilgjengeligheten økes.

Piperin virkningsmekanisme:
Piperin virker ved å hemme glukuronideringen av curcumin i lever og tarm. Glukuronidering er en av de viktigste reaksjonene der kroppen avgifter og eliminerer fremmede forbindelser. Ved å blokkere denne prosessen elimineres ikke curcumin og kan sirkulere for å utøve sine effekter.

Oljens virkningsmekanisme:
Som curcumin er et hydrofobt stoff, lite løselig i vann, men svært løselig i lipider, øker det å kombinere det med olivenolje (eller en hvilken som helst annen type fett) løseligheten betydelig og letter absorpsjonen.

10. Gurkemeie og kreft

Sammen med lykopen (tomater), genistein (soya), resveratrol (rødvin), quercetin (løk, kapers, mange andre grønnsaker) og epigallokatekin-3-gallat (grønn te) er curcumin et av de mest studerte plantemolekylene for sine antioksidante, antiinflammatoriske og kjemopreventive potensielle egenskaper mot ulike typer kreft.

Lykopen og genistein har vist seg å kunne brukes mot prostatakreft, mens resveratrol og curcumin ser ut til å være mer aktive mot tykktarmskreft.

Som vi allerede har forklart, har curcumin en tendens til å hope seg opp i vevet i fordøyelsessystemet, der det har størst forebyggende og terapeutisk effekt.

På det nåværende vitenskapelige stadiet kan kurkumintilskudd godt vurderes av leger både for å forebygge utvikling av gastrointestinale kreftformer hos disponerte personer og som et supplement til tradisjonelle kjemoterapeutiske midler som 5-fluorouracil og oksaliplatin.

Det finnes dokumentasjon i litteraturen for effekten av kurkumin, spesielt i behandlingen av følgende kreftformer:

 • Brystkreft
 • Lungekreft
 • Lungekreft
 • Svulster i blod- og lymfesystemet
 • Kreft i magesekken
 • Kreft i munnhulen
 • Kolorektal kreft
 • Antioksidanter
 • Kreft i bukspyttkjertelen
 • Kreft i lever
 • Prostatakreft
 • Hjernesvulster
 • Mesoteliom
 • Fibrosarkom
 • Melanom

Flere studier har også vist at curcumin også er et utmerket hjelpemiddel for å bekjempe de typiske bivirkningene av cellegiftbehandling:

 • Gastrointestinal toksisitet
 • Hjertetoksisitet
 • Hepatotoksisitet
 • Nefrotoksisitet
 • Myelosuppresjon
 • Neurotoksisitet

11. Curcumin og inflammasjon

Det er gjort mye eksperimentelt og klinisk arbeid på nytten av curcumin i behandlingen av betennelsessykdommer.

Kurkumin hemmer uttrykket av inflammatoriske mediatorer som TNF alfa, IL1 og IL8, og har vist seg å være nyttig ved inflammatoriske sykdommer som revmatoid artritt, Crohns sykdom, ulcerøs kolitt, kronisk fremre uveitt og andre sjeldne sykdommer som kjennetegnes av kronisk betennelse. I tillegg til å modifisere sykdomsforløpet og -intensiteten, førte dette tilskuddet til en markant forbedring av livskvaliteten til pasientene.

12. Curcumin og Alzheimers sykdom

Flere studier har vist at curcumin kan hjelpe immunforsvaret med å "rense" hjernen for beta-amyloid, som er hovedbestanddelen i plakk ved Alzheimers sykdom. Ettersom Alzheimers sykdom delvis skyldes betennelser forårsaket av amyloid, har curcumin vist seg å være effektivt mot sykdommen.

13. Kurkumin og kardiovaskulær helse

Kurkumin og kurkuminoider har også vist seg å være effektive for å redusere kardiovaskulær risiko. Den beskyttende effekten antas å skyldes deres evne til å hemme oksidasjonen av LDL-lipoproteiner, som er kjent for å være svært aterogene, og til å redusere vaskulære skader. Disse resultatene, som hittil bare har blitt observert i eksperimentelle modeller, kan likevel ha viktige anvendelser på det kliniske feltet.

14. Hvordan virker curcumin mot leddgikt

Leddgikt er også en sykdom som er inflammatorisk av natur. Alle medisinene som i dag er godkjent mot leddgikt, er betennelsesdempende. Anti-TNF-behandling (tumornekrosefaktor) er nylig blitt godkjent for denne sykdommen. Curcumin har vist seg å kunne både stoppe produksjonen av TNF og blokkere virkningen av TNF. Curcumin, brukt lokalt, har vist seg å ha effekt mot leddgikt.

15. Hvordan virker curcumin mot Crohns sykdom

Crohns sykdom er en betennelsessykdom. Alle legemidlene som i dag er godkjent for denne sykdommen, har betennelsesdempende effekt. Anti-TNF-behandling er godkjent for denne sykdommen. Curcumin har vist seg å blokkere både produksjonen og virkningen av TNF. Curcumin som tas oralt, har vist seg å ha effekt mot Crohns sykdom.

16. Hvordan fremskynder curcumin sårtilheling

Det finnes et vell av eksperimentelle data som tyder på at kurkumin kan fremskynde sårtilheling. Dette har for eksempel fått Johnson & Johnson til å markedsføre (i India) plaster av typen "Band Aid" som inneholder curcumin.

17. Hvordan virker curcumin mot psoriasis

Posoriasis er en annen sykdom av inflammatorisk karakter. Betydelig dokumentasjon, både på dyr og mennesker, tyder på at curcumin er svært effektivt mot psoriasis når det påføres lokalt på huden.

18. Curcumin og C-reaktivt protein

Kurkumin ser ut til å redusere serumnivåene av C-reaktivt protein, selv om det ikke er observert noen dose-respons-sammenheng.

Overskudd av C-reaktivt protein er knyttet til systemisk inflammasjon, som igjen manifesterer seg i visse kroniske sykdommer.

19. Hvordan bruke curcumin og curcuminoider

De siste årene har det dukket opp en rekke patenterte former for kurkumin, der stoffet er bearbeidet på en slik måte og/eller konjugert med andre molekyler for å lette absorpsjonen.

Halveringstiden for kurkumin er ca. en time.

Da halveringstiden etter oral inntak varierer fra to til åtte timer, anbefales det å ta kurkumin i flere doser (3 eller 4) i løpet av dagen.

Dosene som vanligvis anbefales, ligger på mellom 2 og 8 timer.

Dosene som vanligvis anbefales, varierer fra 400 til 800 mg, gjentatt tre ganger om dagen. Det anbefales å ta det på tom mage og sammen med piperin eller bromelain for å forbedre absorpsjonen.

20. Bivirkninger

To foreløpige kliniske studier av kreftpasienter som inntok høye doser curcumin (opptil 8 gram per dag i 3 til 4 måneder), viste ingen toksisitet, selv om noen klaget over kvalme eller mild diaré.

I tillegg har bruk av curcumin og curcuminoider, om enn i sjeldne tilfeller, vært assosiert med forekomsten av:

 • Epigastriske smerter og gastritt
 • Transient hypertransaminasemi

21. Kontraindikasjoner

Når bør kurkumin ikke brukes?

Bruk av kurkumin og kurkuminoider er kontraindisert ved overfølsomhet overfor virkestoffet, gallestein og obstruktiv sykdom i galleveiene.

22. Farmakologiske interaksjoner

Hvilke legemidler eller matvarer kan endre effekten av curcumin og curcuminoider?

Det finnes flere dokumenterte farmakologiske interaksjoner mellom curcumin eller curcuminoider og andre virkestoffer. Disse inkluderer:

 • Interaksjon med kjemoterapeutiske midler, noe som er ansvarlig for å øke den antitumorale virkningen av disse legemidlene.
 • Interaksjon med blodplatehemmende midler (Plavix, Aspirinetta, CardioAspirin), noe som øker den blodplatehemmende virkningen.
 • Interaksjon med orale antikoagulantia som warfarin (Coumadin eller Sintrom) som potensielt kan føre til økt blødningsrisiko.

Tvert imot kan samtidig inntak av piperin og bromelain øke absorpsjonen og biotilgjengeligheten av curcumin i tarmen.

I eksperimentelle studier har curcumin også vist seg å være effektivt for å redusere nefrotoksisiteten til visse aktive ingredienser.

23. Forholdsregler ved bruk

Hva bør jeg vite før jeg tar curcumin og curcuminoider?


I mangel av studier bør bruk av curcumin unngås under graviditet og i den påfølgende ammeperioden.

Ved inntak av curcumin og curcuminoider bør man være under nøye medisinsk tilsyn.

Pasienter med gastroøsofageal reflukssykdom eller magesår bør overvåkes nøye av lege når de tar curcumin, på grunn av den potensielt irriterende effekten på mageslimhinnen. Av samme grunn vil det være å foretrekke å ta curcumin eller curcuminoidtilskudd i forbindelse med et måltid.

24. Bibliografiske referanser

 1. Int J Mol Sci.2020 Feb 7. Evaluering av antioksidantaktivitet av krydderavledede fytokjemikalier ved hjelp av sebrafisk. Endo Y, Muraki K, Fuse Y, Kobayashi M.
 2. Eur Cardiol.2019 Jul 11. Antiinflammatorisk virkning av curcumin og dets bruk i behandlingen av livsstilssykdommer. Shimizu K, Funamoto M, Sunagawa Y, Shimizu S, Katanasaka Y, Miyazaki Y, Wada H, Hasegawa K, Morimoto T.
 3. Næringsstoffer. 2019 okt. 2019 Curcumin, tarmmikrobiota og nevrobeskyttelse. Francesco Di Meo, Sabrina Margarucci, Umberto Galderisi, Stefania Crispi og Gianfranco Peluso.
 4. Food Nutr Res. 2017. Regulerende effekter av administrering av curcumin-krydder på tarmens mikrobiota og farmakologiske implikasjoner. Liang Shen, Lu Liu og Hong-Fang Ji
 5. Næringsstoffer. August 2019. Curcumin og diabetes mellitus type 2: forebygging og behandling. Francesca Pivari, Alessandra Mingione, Caterina Brasacchio og Laura Soldati.
 6. Næringsstoffer. 2013 Oct Polyphenols: benefits for the cardiovascular system in health and ageing. Sandhya Khurana, Krishnan Venkataraman, Amanda Hollingsworth, Matthew Piche og C. Tai. Tai
 7. Drug Des Devel Ther.2018 Dec 3. Curcumin demper revmatoid artritt-indusert betennelse og synovial hyperplasi ved å påvirke mTOR-banen hos rotter. Dai Q, Zhou, Xu L, Song X
 8. Med Sci (Basel). 2017 Dec. Regulering av polyaminmetabolisme med curcumin for kreftforebygging og -behandling. Tracy Murray-Stewartet Robert A. Casero, Jr.
 9. Næringsstoffer. 5. oktober 2019. Curcumin og kreft. Giordano A, Tommonaro G.
 10. Front Pharmacol. 2018. Forebyggende effekt av curcumin mot cellegiftinduserte bivirkninger. Zhijun Liu, Pengyun Huang, Siukan Law, Haiyan Tian, Wingnang Leung og Chuanshan Xu.
 11. Cancer Res Treat. 2014 Jan 15. Recent developments in the delivery, bioavailability, absorption and metabolism of curcumin: the golden pigment of the golden spice. Sahdeo Prasad, ph.d., Amit K. Tyagi, ph.d., og Bharat B. Aggarwal, PhD
 12. Planta Med.1998 mai. Innflytelse av piperin på farmakokinetikken til curcumin hos dyr og frivillige forsøkspersoner. Shoba G, Joy D, Joseph T, Majeed M, Rajendran R, Srinivas PS.
 13. Int J Nanomedicine.2019 Dec 10. Evaluation of intestinal absorption mechanism and pharmacokinetics of curcumin-loaded galactosylated albumin nanoparticles: Huang Y, Deng S, Luo X, Liu Y, Xu W, Pan J, Wang M, Xia Z.
 14. Int J Nanomedicine.2017 Aug 21. Liposomalt curcumin og dets anvendelse ved kreft. Feng T, Wei Y, Lee RJ, Zhao L.
Les merVis mindre
Produktdetaljer
curcumine-piperine

Dataark

Sammensetninger
Curcumin 300 mg, Piperin 10 mg, 100 % naturlig, vegansk, GMO-fri, kapselskall: hydroksypropylmetylcellulose
Egenskaper
Kraftig antioksidant
Presentasjon
Glassflaske med 90 kapsler - 2 års holdbarhetstid
Dosering
1 til 2 kapsler om dagen med et glass vann
Anmeldelser(3)
Samlet vurdering
5
3 Anmeldelser
Qualité
(5)
Depuis que je prends ce supplément de curcumine, j'ai remarqué une réduction significative de mes douleurs articulaires. De plus, il semble avoir un effet positif sur mon système digestif, ce qui est un avantage supplémentaire. Je suis si content d'avoir trouvé ce produit!

Legg igjen en anmeldelse

 • Qualité:
Beskriv dette produktet med enkle og korte ord.
Last opp bilder:
Legg inn bilder her eller klikk for å laste dem opp.
Du vil kanskje også like

Meny

Innstillinger

Opprett en gratis konto for å bruke ønskelister.

Logg inn