Vitamin D3-K2 Forte

Kosttilskudd med vitamin D3 (kolekalsiferol) 5600 IE og K2 200 µg.

90 kapsler
Økonomisk, for 7 til 10 måneder!

Les merVis mindre
Antall flasker
 • 90 kapsler
På lager 3 eks.
Legg til i ønskeliste
Beskriving

Høy dosering
For maksimal effektivitet
Økonomisk, i 7 til 10 måneder!

Antioksidant
Nøytraliserer frie radikaler

Helse for skjelettet
Beindannelse og mineralisering

Immunforsvaret
Styrker immunforsvaret og bekjemper virus

Kalsium
Regulerer kalsiumnivået i vevet

Kardiovaskulær helse
Reduserer blodtrykket

Vårt kosttilskudd Vitamin D3/K2 FORTE er høydosert, med 5600 IU per kapsel, som er det maksimale du kan finne.

Den luksuriøse flasken er laget av ravfarget glass for å beskytte mot lys og bevare alle egenskapene. Holdbarhet på 2 år!

Hvis du er på jakt etter informasjon om kombinasjonen av vitaminene D3 og K2, les videre, det er spennende!

Et hittil undervurdert vitamin, menakinon eller K2, ser ut til å kunne forsterke de gunstige effektene av vitamin D3. Tror du det er for godt til å være sant? Les videre for å finne ut mer om denne kraftfulle kombinasjonen av vitaminer!

Innholdsfortegnelse

1. De viktigste opplysningene i korte trekk

 • Vitamin D3 eller kolekalsiferol er en form for vitamin D som finnes i matvarer av animalsk opprinnelse. Det dannes også i kroppen ved eksponering for sollys.
 • Vitamin K2, som tidligere kun ble ansett som nødvendig for blodpropp, kan muligens forebygge arteriell forkalkning og øke sikkerheten ved bruk av vitamin D3-tilskudd.

2. Det du trenger å vite om kombinasjonen av vitaminene D3 og K2

Vitamin D er avgjørende for å opprettholde bein-, hjerte- og hjernefunksjon. Dens mest aktive form, vitamin D3, stimulerer opptaket av kalsium fra kostholdet. Samtidig sørger vitamin K2 for at kalsium blir avsatt på riktig sted (i bein og tenner).

3. Hva er vitamin D3?

Vitamin er en molekylær forbindelse som er essensiell for kroppens velvære. Det trengs i små mengder og kan ikke syntetiseres av kroppen eller andre forbindelser, så det må tilføres gjennom et sunt kosthold. Navnet kommer fra kombinasjonen av det latinske ordet vita (liv) og amin (organisk forbindelse).

Vitamin D er et fettløselig molekyl. Selv om det finnes opptil fem typer av dette vitaminet, anerkjenner kroppen bare to: vitamin D2 eller ergokalsiferol og vitamin D3 eller kolekalsiferol. Sistnevnte er mer potent enn ergokalsiferol.

Vitamin D2 finnes i plantemat og noen sopper, mens inntak av animalske produkter øker tilførselen av vitamin D3. Overraskende nok kan eksponering for sollys også fremme produksjonen av kolekalsiferol, derfor kalles D3 ofte for "solskinvitaminet".

4. Hvorfor anses vitamin D3 å være bedre enn vitamin D2?

Både kolekalsiferol og ergokalsiferol er inaktive former av vitamin D. Før de kan utføre sine gunstige funksjoner, må begge stoffene omdannes av leveren og nyrene til den aktive formen av dette vitaminet: kalsitriol. Derfor er forskjellen mellom D3 og D2 deres opprinnelse:

 • Vitamin D2 eller ergokalsiferol finnes i noen plantematvarer, som visse sopper, som kan produsere det etter eksponering for solens ultraviolette lys.
 • Vitamin D3 eller kolekalsiferol finnes i mange animalske produkter, som fet fisk, egg og meieriprodukter. Det dannes også i huden etter eksponering for UVB-stråling fra solen.

Imidlertid har mange studier vist at vitamin D3 gir en større omdanning til kalsitriol enn sin analog, vitamin D2, med en effektivitet på 60% når det gjelder å opprettholde stabile nivåer av vitamin D. Derfor er kolekalsiferol den foretrukne formen for vitamin D for de fleste ernæringseksperter.

Dessverre inneholder de fleste vitamin D3-tilskudd ingredienser av animalsk opprinnelse (vanligvis fiskeolje). Det blir derfor svært viktig for veganere og vegetarianere å få en halv times sollys hver dag hvis de ønsker å øke sitt vitamin D3-nivå.
Visste du at kroppen er i stand til å danne vitamin D3 etter eksponering for solen? Derfor foretrekker noen eksperter å omtale det som et hormon heller enn et vitamin.

5. Hva er fordelene med vitamin D3?

Vitamin D3 som fås fra mat eller eksponering for sollys transporteres i blodet. Der blir det omdannet av leveren og nyrene til sin aktive form (kalsitriol), klar til å bli brukt av kroppen når det er nødvendig.
Dens viktigste funksjoner og fordeler oppsummeres i følgende liste:

 • Økt opptak av kalsium i tarmen
 • Kontroll av fosfor- og kalsiumnivåer i nyrene
 • Dannelse av nytt bein
 • Styrking av tannemaljen
 • Erstatning av skadet benvev
 • Utvikling av muskelkontraksjon
 • Reduksjon av blodtrykk
 • Kontroll av betennelsestilstander
 • Styrking av immunforsvaret
 • Beskyttelse av nevronalt vev mot aldring
 • Regulering av humør
 • Regulering av hormonproduksjonen (østrogen og testosteron)
 • Appetittkontroll

99% av vitamin D som lagres i kroppen, vil bli brukt for å regulere kalsiumnivåene i vevet. De gjenværende 1% vil bli brukt som en essensiell kofaktor i produksjonen av flere prosesser som er avgjørende for kroppens velvære, som regulering av vekt eller utvikling av sterke muskler.

6. Hva er vitamin K2?

Vitamin K, på samme måte som vitamin D, er en fettløselig substans, og opptaket forbedres når det inntas sammen med fett. I 1935 fastslo den danske legen Henrik Dam at denne molekylet var nødvendig for blodkoagulasjon, og ga det navnet "vitamin K" etter denne funksjonen (fra "Koagulation" på tysk).

Det finnes for øyeblikket fem varianter av dette vitaminet. De to naturlige derivatene er vitamin K1 eller fyllokinon (rikholdig i grønne bladgrønnsaker) og vitamin K2 eller menakinon (finnes i matvarer av animalsk opprinnelse og fermenterte produkter som ost eller natto, en soyabønne-derivasjon).
Visste du at mangel på vitamin K kan forårsake blødninger hos nyfødte? Derfor anbefales det å gi babyer en forebyggende injeksjon av dette vitaminet kort tid etter fødselen.

7. Hva er forskjellen mellom vitamin K2 og vitamin K1?

Frem til for noen år siden ble det antatt at den eneste forskjellen mellom vitamin K1 og vitamin K2 var deres opprinnelse, siden kroppen har evnen til å konvertere fyllokinon til menakinon.
Imidlertid har noen eksperter begynt å hevde at disse stoffene bør betraktes som to separate næringsstoffer.

Selv om begge vitaminene er essensielle faktorer i aktiveringen av proteiner som regulerer blodkoagulasjon og andre like viktige metabolske prosesser i kroppen, er vitamin K2 knyttet til en reduksjon av kalsiumavleiring i blodårene, noe som forbedrer vaskulær helse. Vitamin K1 har ikke denne egenskapen.

Flere studier har funnet at eldre mennesker (spesielt kvinner) som opprettholder høye nivåer av vitamin K2, har en lavere forekomst av osteoporose og forkalkning av arteriene, noe som ikke er tilfelle blant brukere av K1. Dette er hovedforskjellen mellom de to molekylene.

8. Hva er funksjonene til vitamin K2?

Vitamin K, uavhengig av form, fungerer som en kofaktor eller molekyl involvert i blodkoagulasjonsprosesser. Det fungerer også som en metabolsk regulator og antioksidant med beskyttende effekter mot ulike typer kreft (inkludert tykktarms- og brystkreft) og demens.

Vitamin K2 har imidlertid flere egenskaper som ser ut til å være unike for denne substansen. Her er en tabell som sammenligner funksjonene til alle former for vitamin K med de spesielle egenskapene til menakinon.

Funksjoner av vitamin K Eksklusive funksjoner av vitamin K2
Aktivering av koagulasjon Forebygging av arteriell forkalkning
Beindannelse Beinmineralisering
Nevronbeskyttelse Forebygging av hjerteforkalkning
Celleantioxidant Celleantioxidant for huden
Forbedring av immunresponsen Styrking av tannemaljen
Regulator av energimetabolisme Regulering av hormonproduksjonen (økning i testosteron hos
menn og reduksjon hos kvinner)

Vitamin K2 var et undervurdert næringsstoff frem til relativt nylig. Mer forskning er nødvendig før dens gunstige effekter kan bekreftes offisielt. Likevel gir de mest nylige eksperimentene svært lovende data som styrker ideen om at vitamin K2 er et essensielt næringsstoff for helsen.

9. Hva er forholdet mellom vitamin D3 og vitamin K2 ?

Vitamin D3 fremmer opptaket av kalsium og mineraliseringen av bein og tenner. Imidlertid er noen eksperter bekymret for at svært høye nivåer av vitamin D og kalsium kan føre til avleiring av dette mineralet på upassende steder, som blodårene og nyrene.

Vitamin K2 bidrar også til mineraliseringen av bein. Samtidig vil det aktivere en rekke proteiner som er tett knyttet til kalsium i bein- og tannvev. Dette vil øke mengden mineraler som blir avsatt i beinet og redusere konsentrasjonen av kalsium som kan forstyrre funksjonen til andre organer.

Av denne grunn betrakter mange ernæringseksperter disse vitaminene som synergistiske, noe som betyr at de jobber sammen for å forsterke sine gunstige virkninger. Vitamin K2 vil tillate vitamin D3 å utøve sine effekter ved å forhindre de uønskede effektene forbundet med overdreven tilskudd av dette stoffet.

10. Hva er de anbefalte doseringene for vitamin D3 og vitamin K2 ?

Den anbefalte inntaket av hver næringsstoff bestemmes i henhold til vitenskapelige kriterier og ratifiseres av ulike internasjonale organisasjoner. Når det gjelder vitaminene D3 og K2, er den anbefalte daglige dosen (RDA) basert på forskjellige variabler, som alder, kjønn og den spesifikke helsestatusen til hver enkelt person.

Når det gjelder vitamin D3, kan RDA kvantifiseres som internasjonale enheter (IE), en parameter som måler graden av biologisk aktivitet, i nanogram (ng) eller mikrogram (μg). RDA for vitamin K2 vil bli målt i mikrogram. RDAs for hver av disse stoffene vises i tabellen nedenfor:

Aldersgruppe RDA vitamin D3 RDA vitamin K2
Baby 0-6 måneder 400 IE eller 10 μg 2 μg
Baby 6-12 måneder 400 IE eller 10 μg 2,5 μg
Barn 1-3 år 600 IE eller 15 μg 30 μg
Barn 4-8 år 600 IE eller 15 μg 55 μg
Ungdom 9-18 år 600 IE eller 15 μg 60 μg
Voksne opp til 70 år 800 IE eller 20 μg 75 μg
Kvinner over 70 800 IE eller 20 μg 90 μg
Menn over 70 800 IE eller 20 μg 120 μg

11. Hvilke personer påvirkes av mangel på vitamin D3 og K2?

Matvarer som er rike på vitamin K2 er svært sjeldne i det vestlige kostholdet. Kroppen vil hovedsakelig bruke vitamin K1, som er mye mer tilgjengelig i kostholdet vårt. Dette vitaminet vil kunne opprettholde blodlevring, men vil ikke gi samme mengde fordeler som vitamin K2.

Mangel på vitamin D3 er også svært vanlig. Det anslås at mellom 30% og 80% av verdens befolkning lider av en form for mangel på dette vitaminet, hovedsakelig forårsaket av redusert eksponering for sollys, overdreven bruk av solkrem og fremming av en stillesittende livsstil.

Noen mennesker er mye mer sårbare for hypovitaminose D3 eller K2 enn den generelle befolkningen. De som er oppført nedenfor bør planlegge kostholdet nøye for å unngå ubalanser relatert til opptaket eller opphopningen av disse vitaminene:

 • Over 60 år: Evnen til å absorbere, lagre og syntetisere disse vitaminene avtar med alderen.
 • Mennesker som jobber om natten, kontorarbeidere og studenter: Deres eksponering for sollys er mindre enn det som anbefales for å opprettholde vitamin D3-nivåene innenfor sunne grenser.
 • Mennesker med mørk hud: Hud med mer melanin absorberer mindre sollys og hemmer produksjonen av vitamin D3.
 • Vegansk og vegetarianere: Kolekalsiferol og menakinon er vanskelig å finne i et plantebasert kosthold, noe som øker risikoen for mangler i disse næringsstoffene.
 • Mennesker som bruker solkrem hyppig: Ved å blokkere ultrafiolette stråler, vil dannelse av vitamin D3 bli hemmet.
 • Mennesker med kroniske tarmsykdommer: Opptaket av alle vitaminer (inkludert D3 og K2) vil bli påvirket i tilfelle malabsorpsjon (som ved ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom).
 • Mennesker som får hyppig antibiotikabehandling: De gunstige bakteriene i tarmen bidrar til opptaket av vitamin K2. Deres ødeleggelse vil påvirke nivåene av dette vitaminet.
 • Mennesker som bruker alkohol i overkant: Denne oksiderende substansen motvirker opptaket av vitamin K2 og påvirker dets funksjoner.

12. Hvilke problemer kan en ubalanse mellom vitamin D3 og K2 forårsake?

Effektene av vitamin D3-mangel virker insidios, og forårsaker en uspesifikk følelse av tretthet og ubehag. Hvis denne situasjonen ikke rettes opp, vil det oppstå problemer i metabolismen av kalsium og andre mineraler, noe som kan føre til osteoporose, leddsmerter og skade på bein og muskler.

Problemer som skyldes mangel på vitamin K2 vil ytterligere påvirke kroppens evne til å levre blod. Ved minste berøring oppstår blåmerker, skader eller blødninger (for eksempel blødende tannkjøtt etter tannpuss). I tilfelle kvinner vil menstruasjonen bli svært tung og ta tid å avta.

På den annen side, hvis nivået av vitamin D3 forblir høyt, men nivået av vitamin K2 faller, øker sannsynligheten for at kosttilskudd eller tilskudd av kalsium akkumuleres i arteriene, noe som kan forårsake høyt blodtrykk og gradvis skade hjertet og nyrene på en insidios måte.

13. Hvordan kan jeg øke nivåene mine av vitamin D3 og K2?

Alle eksperter er enige om at eksponering for solen er den mest effektive måten å øke nivåene av vitamin D3 på. Å sole seg i 15-30 minutter om dagen vil gi tilstrekkelig mengde kolekalsiferol, selv om bruk av solkrem kan gjøre det vanskelig å oppnå vitamin D3 på denne måten.

For personer som ikke ønsker å utsette seg for sollys, er det mulig å få dette vitaminet gjennom kostholdet.
Dyremat som kyllinglever, laks og eggeplomme er spesielt rike på vitamin D3. Dessverre finnes det ingen veganske matkilder til dette vitaminet.

Vitamin K2 er mye vanskeligere å få tilstrekkelig mengde av, spesielt hvis man følger et "vestlig" kosthold (som for eksempel det mediterrane kostholdet). Dette næringsstoffet finnes i små mengder i animalske produkter, som gåselever eller egg fra frittgående høner. Det vil være mer rikelig til stede i fermenterte matvarer som natto og noen oster.

14. Hvilke matvarer er rike på vitamin D3?

Store mengder vitamin D3 finnes i animalske matvarer, som fisk, egg og meieriprodukter. Nedenfor er en tabell som viser de viktigste kildene til vitamin D3 og deres konsentrasjon av kolekalsiferol i forhold til den anbefalte daglige dosen (RDA) for en voksen:

Matvare Omtrentlig konsentrasjon (IE) % RDA (for en voksen)
Torskeleverolje (1 spiseskje) 500 80
Laks (75 g) 350 60
Makrell (75 g) 200 30
Tunfisk (75 g) 150 25
Sardiner (75 g) 150 25
Helmelk (250 ml) 100 15
Eggeplomme (per enhet) 45 8
Kalvelever (75 g) 35 6
Margarin (1 teskje) 30 5

Selv om absorpsjonen av vitamin D3 fra kostholdet er mindre effektiv enn produksjonen gjennom sollys, kan et variert kosthold som er rikt på disse produktene, gi tilstrekkelig mengde kolekalsiferol for god ben-, mental- og hjertehelse.

15. Hvilke matvarer er rike på vitamin K2?

Mengden vitamin K2 som finnes i animalske produkter avhenger i stor grad av fôret som blir gitt til dyrene gjennom hele livet deres. Frittgående egg har for eksempel høyere innhold av vitamin K2 enn egg fra burhøner.

Fermenterte matvarer, som er rike på fenokinon, må oppbevares riktig for å unngå forringelse av vitamin K2-innholdet. Tabellen nedenfor inneholder en liste over matvarer som er rike på vitamin K2, både fra dyr og fermenterte produkter:

Matvare Omtrentlig konsentrasjon (μg) % RDA (for en voksen)
Natto - Fermenterte soyabønner (100 g) 1000 1300
Gåseleverpate (100 g) 369 500
Modnet ost: Parmesan, Grana Padano (100 g) 75 100
Brieost (100 g) 50 65
Bonde-egg 32 45
Buregg 15 20
Smør (100 g) 15 20
Kyllingbryst (100 g) 9 12
Kalvelever (100 g) 5 7
Helmelk (100 ml) 1 1

16. Hvem bør ta tilskudd av vitamin D3 og K2?

Ettersom en stor del av befolkningen har utilstrekkelige nivåer av vitamin D3 eller vitamin K2, anbefaler noen ernæringseksperter å ta tilskudd av disse vitaminene for alle. Andre eksperter er mer tilbakeholdne og anbefaler ekstra tilskudd av disse vitaminene bare for personer som tilhører en av følgende grupper:

 • Personer over 60 år
 • Veganere eller vegetarianere
 • Personer med begrenset eksponering for sollys
 • Postmenopausale kvinner, spesielt hvis de lider av benskjørhet
 • Overvektige personer
 • Personer som har gjennomgått fedmeoperasjon eller tarmreseksjon av noe slag
 • Personer med hjerte- og karsykdommer (hypertensjon, hjertesvikt)
 • Personer på et svært restriktivt eller ubalansert kosthold
 • Personer med nyresvikt

Kombinasjonen av vitamin D3 og K2 vil være spesielt gunstig for personer med familie- eller personlig historie med hjertehendelser forbundet med avleiring av arteriell kalsium. I dette tilfellet vil vitamin K2 fungere som et beskyttende element for å forhindre avleiring av arteriell kalsium, som kan være forårsaket av D3-tilskudd.

17. Hvilke typer vitamin D3- og K2-tilskudd finnes det?

Vitamin D3- og K2-tilskudd kan kjøpes i ulike former, som kapsler, dråper eller pulver. Kolekalsiferolen i disse produktene vil i de aller fleste tilfeller komme fra animalske produkter, selv om noen produsenter hevder å ha sopp som kan produsere vegansk D3.

Når det gjelder vitamin K2, finnes det flere isoformer (molekylære varianter) tilgjengelig i form av kosttilskudd.
De mest brukte variantene av vitamin K2 for tilskudd kalles "vitamin K2 MK-4" og "vitamin K2 MK-7". Deres handlinger i kroppen er oppsummert nedenfor:

 • Vitamin K2 MK-4: MK-4 er den mest aktive formen av vitamin K2. Den absorberes raskt og lagres i hjernen, arteriene, bukspyttkjertelen og spyttkjertlene.
 • Vitamin K2 MK-7: Denne formen av vitamin K2 trenger lettere inn i bein- og levervev. Der blir den metabolisert til vitamin K2 MK-4 for å generere sine gunstige effekter.

Eksperter anbefaler å bruke et vitamin D3- og K2-tilskudd som inneholder en balansert kombinasjon av de to menakinon-isoformene. På denne måten kan vitamin K2 nå alle deler av kroppen like godt og beskytte bein, arterier, nyrer og hjerneceller.

18. Hvordan tar jeg mitt vitamin D3- og K2-tilskudd?

Kombinerte tilskudd av vitamin D3 og K2 bør tas i henhold til produsentens instruksjoner. De er enkle å bruke, og vanligvis vil bare en dose per dag være nødvendig. I de følgende avsnittene vil du finne svar på de vanligste spørsmålene som kan oppstå ved bruk av disse produktene:

 • I hvilke mengder? Det er tilrådelig å velge et tilskudd som gir anbefalt daglig dose av vitamin D3 og K2. Generelt sett tilbyr produktene på markedet mye høyere mengder kolekalsiferol og menakinon enn anbefalt daglig dose, så i de fleste tilfeller vil en enkelt daglig dose av tilskuddet være tilstrekkelig.
 • I hvilken proporsjon? En tilstrekkelig mengde vitamin K2 sikrer riktig bruk av vitamin D3 og forhindrer forkalking av arteriene som kan oppstå på grunn av riktig avleiring av kalsium. Det anbefales derfor at det valgte tilskuddet inneholder minst 45 μg vitamin K2 per 1000 IE kolekalsiferol.
 • Med eller uten mat? Ettersom vitamin D3 og vitamin K2 er fettløselige molekyler, absorberes de best under måltider, helst sammen med fet eller krydret mat. For eksempel vil en salat med olivenolje lette assimileringen av tilskuddet.

19. Hvilke fordeler kan jeg forvente av mitt D3- og K2-tilskudd?

Ved å opprettholde vitamin D3- og K2-nivåene innenfor anbefalte grenser, er det knyttet til en generell forbedring av fysisk, mental og metabolsk helse. Disse molekylene virker synergistisk og forsterker sine gunstige effekter og gir en rekke fordeler som oppsummeres i følgende liste:

 • Økt muskelytelse (styrke og utholdenhet)
 • Nedgang i blodtrykket
 • Økt bentetthet med redusert forekomst av brudd
 • Nedgang i forekomsten av hjerte- eller koronarsykdom
 • Forbedret tilstand i blodårene, reduksjon av åreknuter
 • Styrker tannemaljen og reduserer forekomsten av tannråte
 • Økt energi
 • Beskyttelse mot infeksjoner (forkjølelse, influensa og katarr)
 • Humørforbedring
 • Bevarelse av intellektuelle evner (spesielt hukommelse)
 • Reduksjon av LDL-kolesterol (dårlig kolesterol)
 • Bedre kontroll av blødninger
 • Forbedret hudutseende
 • Lindring av symptomer på psoriasis og andre kroniske betennelsessykdommer
 • Økt hastighet på tilheling av blåmerker
 • Regulering av testosteronproduksjonen hos menn
 • Forbedring av symptomer på polycystisk ovariesyndrom hos kvinner
 • Økt insulinfølsomhet, med reduksjon i blodsukkernivåer.

Studier har etablert en sammenheng mellom optimale nivåer av disse vitaminene og lavere forekomst av kreft. Flere studier har blitt publisert (om brystkreft, tykktarmskreft og prostatakreft, blant annet) som gir lovende resultater angående anti-kreftkapasiteten til disse stoffene.

20. Er det mulig å ta overdose av vitamin D3 og K2?

Vitamin D3 kan lagres i kroppens fettvev og er vanskelig å eliminere. Inntak av for mye av dette vitaminet fører til ubehagelige effekter som svakhet og oppkast. Heldigvis virker vitamin K2 ved å redusere intensiteten av disse symptomene.

Som vi har sett, er også vitamin K2 et fettløselig stoff. Paradoksalt nok er det ikke beskrevet giftige effekter som følge av forbruket av dette stoffet, selv i meget høye doser (100 ganger eller mer enn anbefalt daglig dose), så det er ikke satt noen øvre grense for daglig inntak av menakinon.

Visste du at den syntetiske motparten til vitamin K, K3, er giftig i høye doser, og det er derfor svært viktig å ikke forveksle det med vitamin K2?

Det anbefales derfor å ikke overskride en daglig grense på 5000 IE for vitamin D3. I tillegg er det viktig å velge et tilskudd som inneholder 45 μg fenokinin per 1000 IE kolekalsiferol for å unngå bivirkninger. Selv om det ikke er satt noen etablert grense for vitamin K2, bør man ikke overskride anbefalt daglig dose.

21. Hvilke bivirkninger kan D3- og K2-tilskudd forårsake?

Bruk av enhver type tilskudd kan forårsake bivirkninger av varierende alvorlighetsgrad. Kombinasjonen av vitamin D3 og K2 kan også forårsake bivirkninger, selv om disse i hovedsak er mindre plagsomme ubehag uten alvorlige kliniske konsekvenser.

Vanlige bivirkninger: Det er mulig at noen bivirkninger kan oppstå og være irriterende, men uten stor betydning, som flatulens, ubehag i magen og følelse av oppblåsthet i magen. Disse bivirkningene vil gradvis forsvinne etter hvert som kroppen venner seg til å fordøye tilskuddet.

Uvanlige bivirkninger: Noen ubehagelige symptomer har blitt beskrevet ved tilskudd av vitamin D3 og K2, som kvalme, oppkast og alvorlige magesmerter. Disse effektene er mye mindre vanlige enn de som er beskrevet i forrige avsnitt, men krever justering av dose eller avslutning av tilskuddet.

Sjeldne bivirkninger: I eksepsjonelle tilfeller kan mer alvorlige effekter oppstå, som intens oppkast og diaré, tap av matlyst og muskelsvakhet. I slike tilfeller anbefales det å slutte å ta tilskuddet umiddelbart og oppsøke medisinsk hjelp så snart som mulig.

22. Hva er kontraindikasjonene for vitamin D3- og K2-tilskudd?

Selv om vitamin D3- og K2-tilskudd generelt anses som trygge, er de ikke uten kontraindikasjoner. Personer som har vanskeligheter med å kontrollere blodsukkernivået, bør være svært forsiktige med denne typen tilskudd, da det kan føre til uventet lavt blodsukkernivå.

Personer med lever- eller nyreproblemer har en sensitiv metabolisme og bør konsultere en betrodd helsepersonell før de starter tilskudd med disse vitaminene. Det anbefales heller ikke at gravide eller ammende kvinner tar vitaminer uten tilsyn.

Til slutt bør du være oppmerksom på mulige legemiddelinteraksjoner mellom disse vitaminene og kjente medisinske behandlinger. Hvis du vanligvis tar noen av medisinene som er oppført nedenfor, bør du konsultere legen din før du begynner med tilskudd av disse vitaminene:

 • Warfarin (antikoagulant og vitamin K-antagonist)
 • Antiretrovirale legemidler
 • Behandling av kronisk nyresvikt
 • Antiepileptika
 • Antacida
 • Hypolipidemiske legemidler (legemidler som senker kolesterol) som Orlistat.
 • Medisiner for behandling av psoriasis
 • Noen antibiotika, som tetrasykliner
 • Digoksin (antiarytmisk behandling)
 • Antihypertensiv behandling
 • Skjoldbruskhormon
 • Noen vanndrivende legemidler
 • Kortikosteroider
 • Avføringsmidler

23. Konklusjon

Kombinasjonen av vitamin D3 og K2 har eksplodert inn i verden av kosttilskudd. Disse to molekylene danner et uovertruffent team som vil gi alle fordelene med kolekalsiferol samtidig som bivirkningene begrenses.
Deres antioksidantaktivitet gjør dette tilskuddet til et uunnværlig element.

Hvis du følger våre råd, kan du få mest mulig ut av D3- og K2-tilskuddet ditt. Riktig bruk av dette produktet vil beskytte både bein og kardiovaskulærsystemet ditt, og la deg nyte et aktivt og sykdomsfritt liv i mange år fremover. Hold øye med dette fantastiske tilskuddet!

Hvis du likte veiledningen vår om vitaminene D3 og K2, legg igjen en kommentar og del denne artikkelen.

Slutsats

Vitamin D3 och K2 är två viktiga näringsämnen som spelar olika roller i kroppen. Vitamin D3 främjar absorptionen av kalcium och benhälsa, medan vitamin K2 är involverat i kalciummetabolismen och skyddar kärlhälsan.

Att upprätthålla en balans mellan dessa vitaminer kan vara fördelaktigt för benhälsa, kardiovaskulär hälsa och andra metaboliska processer i kroppen. Det är viktigt att få tillräckligt med dessa vitaminer genom kost eller kosttillskott och att tala med en läkare eller näringsrådgivare för att fastställa rätt dosering för dina individuella behov.

Les merVis mindre
Produktdetaljer
vitamine-d3-k2-forte

Dataark

Sammensetninger
Vitamin D3 200 mg 5600 IE, vitamin K2 200 mg, 100 % naturlig, GMO-fri, mikrokrystallinsk cellulose (fyllstoff), kapselskall: hydroksypropylmetylcellulose
Egenskaper
Kraftig antioksidant
Presentasjon
Glassflaske med 90 kapsler - 2 års holdbarhetstid
Dosering
2 til 3 kapsler per uke i forbindelse med et måltid
Anmeldelser(2)
Samlet vurdering
5
2 Anmeldelser
Qualité
(5)
Ever since I started using this Vitamin D3 supplement, I've noticed a real difference in my mood, especially during the winter months. It's like a little ray of sunshine in a bottle! My energy levels are up, and I just feel more balanced overall. I'm so grateful for this product!

Legg igjen en anmeldelse

 • Qualité:
Beskriv dette produktet med enkle og korte ord.
Last opp bilder:
Legg inn bilder her eller klikk for å laste dem opp.
Du vil kanskje også like

Meny

Innstillinger

Opprett en gratis konto for å bruke ønskelister.

Logg inn