Vitamin B-kompleks 500 mg

Kosttilskudd med vitamin B-kompleks (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12).

90 kapsler
Økonomisk, i 45 dager!

Les merVis mindre
Antall flasker
  • 90 kapsler
  • 2x 90 gél - 3% de remise
  • 3x 90 gél - 5% de remise
  • 4x 90 gél - 7% de remise
På lager 15 eks.
Legg til i ønskeliste
Beskriving

Høy dosering
For maksimal effektivitet
Økonomisk, i 45 dager!

Vitamin B-kompleks
Rik på vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 og B12

Immunforsvaret
Støtter immunforsvaret for å holde seg frisk

Nervesystemet
Gjør det mulig for hjernen å fungere optimalt

Motvirker stress
Vitamin B5 øker humøret ditt

Mot utmattelse
Gjenoppretter energien og appetitten

Vårt kosttilskudd med vitamin B-kompleks er høyt dosert, det er det maksimale du finner.

Flasken er laget av ravfarget glass.

Den luksusflasken er laget av ravfarget glass for å beskytte mot lys og bevare alle egenskapene. 2 års holdbarhet!

Et kraftig B-vitaminkompleks for de som trenger det!
B-vitaminkomplekset inneholder de 8 B-vitaminene som er viktige for menneskekroppen. De utfører en rekke funksjoner i kroppen og deltar i ulike prosesser, jobber sammen og utfyller hverandre.
Det inneholder alle 8 B-vitaminene i optimale doser. Disse vitaminene er viktige for nervesystemets funksjon, for et sterkt immunforsvar, er bra for blod, hud og negler og gir mer energi.
I tillegg bidrar B-vitaminer til å redusere tretthet og utmattelse, og for å gi energi for hele dagen anbefales det å ta kapslene om morgenen.

Innholdsfortegnelse

1. Hvilke egenskaper og fordeler har B-vitaminer?

Begrepet "vitaminer" er avledet av begrepet "livets aminer", på grunn av disse molekylenes metabolske betydning for kroppen. Det finnes åtte B-vitaminer, som utgjør majoriteten av de vannløselige vitaminene, som sammen med askorbinsyre (vitamin C) utgjør totalt ni vitaminer.

B-vitaminer er en gruppe av vitaminer som utgjør en stor del av de vannløselige vitaminene.

B-vitaminer er en gruppe vitaminer som er viktige for et riktig kosthold, og deres egenskaper er svært nyttige for å unngå helseproblemer. B-vitaminer er blant annet viktige for at leveren og nervesystemet skal fungere normalt, men de er spesielt viktige for omdannelsen av karbohydrater til glukose og for metabolismen av fett og proteiner. La oss oppdage egenskapene til vitaminene i B-gruppen: I denne artikkelen skal vi bli bedre kjent med vitamin B1 til B12, og vi begynner med symptomene som en mangel kan forårsake i kroppen.

2. Hva er B-vitaminer?

B-vitaminene er mange og varierte: finn ut hvilken rolle de spiller, hvilke matvarer og kosttilskudd de finnes i, og hvordan du skal ta dem.

En av de viktigste egenskapene til B-vitaminer er at de har en høy andel av næringsstoffer.

Et fellestrekk for nesten alle B-vitaminer (samt vitamin C) er at de er varmefølsomme; med unntak av vitamin B2, B6 og (delvis) B12 er ALLE de andre varmefølsomme. Det betyr at tilberedning av mat reduserer det totale vitamininnholdet i større eller mindre grad, avhengig av hva det gjelder.

Lysfølsomhet
Temperaturen er dessverre ikke den eneste variabelen som påvirker tilstedeværelsen eller fraværet av B-vitaminer i matvarer; noen av dem er også lysfølsomme (vitamin B2, B6 og B8), slik at deres tilstedeværelse i maten avhenger av hvor lenge de utsettes for lys og hvor lenge og/eller hvordan de oppbevares. I tillegg er det særlig vitamin B1 eller tiamin som endres av visse konserveringsmidler, noe som gjør hermetikk enda fattigere på vitaminer.

Antivitaminer
Som om ikke dette var nok, må B-vitaminene konkurrere med eller utsettes for virkningen av andre antinæringsmessige molekyler som kalles ANTIVITAMINER; disse aktive ingrediensene reduserer biotilgjengeligheten av B-vitaminer og hindrer bruken av dem i kroppen. Disse inkluderer oksytiamin, juritiamin, tiaminase, malariamedisiner, prevensjonsmidler og krampestillende midler.

3. Vitamin B1: mot utmattelse

Ingen matlyst og trøtt hele tiden? Da trenger du vitamin B1 (tiamin eller aneurin).
Hvis du ofte føler deg trøtt, har muskelsmerter, pustevansker eller dårlig matlyst, trenger du sannsynligvis vitamin B1. Det finnes i ølgjær, hvetekimolje, pollen og kongelig gelé, soya, fullkornsprodukter, spirulina-alger, hasselnøtter, mandler, valnøtter, solsikkegrønnsaker og sirup.

Hvordan ta vitamin B1?
Hvis du vil øke nivåene av B-vitaminer, spis 5 hasselnøtter om dagen, drikk en teskje hvetekimolje om morgenen og spis cornflakes til frokost. Glem ikke at alkohol, tobakk og inntak av søtsaker og sukker utarmer vitamin B1. Varmen fra matlaging og inntak av rå sjømat og nøtter på samme tid reduserer også nytten av vitamin B1.

4. Vitamin B2: mot betennelse og kløe

Plages du av svie og kløe? Da trenger du vitamin B2 (riboflavin).
Hvis du ofte har munnsår, stomatitt og lesjoner på leppene og i munnhulen, hvis du plages av svie og betennelser eller hvis du er spesielt plaget av sollys og føler at du har sand i øynene, bør du fylle på med vitamin B2. Det finnes blant annet i ølgjær, eggeplomme, hvetekimolje og oljefrø, kål, erter og yoghurt.

Slik får du i deg vitamin B2
Spis en kålsalat hver dag, kuttet i strimler og krydret med en teskje hvetekimolje og eplecidereddik. Ikke glem at hvis du utsetter matvarer som inneholder vitamin B2 for sollys, reduseres konsentrasjonen.

5. Vitamin B3: for mage og tarm

Er tarmene dine uregelmessige og har du problemer med fordøyelsen? Da trenger du vitamin B3 eller PP (niacin).
Hvis du har dårlig fordøyelse, lider av kvalme, har dårlig ånde, har uregelmessig tarm eller føler deg svak og har tørr hud med røde flekker, bør du ta vitamin B3. Det finnes blant annet i ølgjær, lever, innmat, fisk og rabarbra.

Slik tar du vitamin B3
Ta en kapsel ølgjær om dagen eller tilsett en liten bit rabarbra i kokt frukt. Personer som lider av magesår og gastritt, bør ikke ta for mye vitamin B3; inntaket bør stoppes hvis huden blir tørr, kløende og rød.

6. Vitamin B4: for immunforsvaret

Er immunforsvaret ditt på vei ned? Du trenger vitamin B4
Hvis du blir syk oftere enn vanlig, hvis blodprøver har avslørt et lavt antall hvite blodlegemer eller hvis du lider av nevritt eller polynevritt, kan det være et problem med vitamin B4-mangel. Vitaminet finnes i ølgjær, ris- og rødbetekstrakter, poteter, tomater og helmelk.

Hvordan innta vitamin B4?
Et glass melk (også vegetabilsk) om dagen eller en saus laget av 3 tomater, olivenolje og basilikum er nok til å tilføre vitamin B4. Vær imidlertid forsiktig så du ikke koker for mye mat som inneholder det.

7. Vitamin B5: mot stress og dårlig humør

Lider du av dårlig humør, stress og hodepine? Da trenger du vitamin B5 (pantotensyre)
Hvis du blir lettere syk, hvis du lider av allergier og stress, hvis humøret ditt er litt nedstemt, hvis du har hodepineanfall som er mer intense og hyppige enn vanlig, eller hvis du får flere hull i tennene og mer grått hår, trenger du et tilskudd av vitamin B5. Det finnes hovedsakelig i kongelig gelé, pollen, ølgjær, bokhvete og eggeplomme.

Slik tar du vitamin B5
Ta en teskje kongelig gelé eller pollen hver morgen (sjekk alltid at du ikke er allergisk mot disse produktene). Du kan også spise 3 til 4 kokte egg i uken for å få i deg nok vitamin B5.

8. Vitamin B6: mot eksem og høyt kolesterol

Blir kvisen din verre og har du høyt kolesterol? Da trenger du vitamin B6 (pyridoksin, pyridoksal og pyridoksamin).
Hvis du har merket at kviser og eksem blir verre, hvis du mister mer hår, hvis blodprøvene viser en økning i kolesterolet eller hvis du tisser oftere og mer i løpet av dagen, trenger du mer vitamin B6. Det finnes i ris, tunfisk, solsikkeolje, kli og alt økologisk fullkornsmel, grønne bladgrønnsaker, erter, svisker og bananer.

Slik får du i deg vitamin B6
Spis en banan om dagen eller tilsett en håndfull erter i suppene dine. Vær imidlertid forsiktig med å overdosere vitamin B6 hvis du lider av magesår, magekatarr eller Parkinsons sykdom: det reduserer effekten av medisiner som brukes mot disse tilstandene.

9. Vitamin B7: for lever og nyrer

Lever og blodtrykk? Du trenger vitamin B7
Hvis du lider av høyt blodtrykk, har nedsatt nyrefunksjon eller hvis fettrikt kosthold og stress har forårsaket forstørret lever og statose (fettleversyndrom), kan vitamin B7 hjelpe. Det finnes blant annet i hvetekim, ølgjær, sirup, innmat og kål generelt.

Slik tar du vitamin B7
Legg til en spiseskje hvetekimspulver i tilbehør og salater for å få i deg din dose vitamin B7. Men vær forsiktig så du ikke overskrider dosen, da dette kan føre til fordøyelsesproblemer, humørsvingninger, økt svetting og anoreksi.

10. Vitamin B8: for hud, hår, nervesystem og stoffskifte

Vitamin B8 eller vitamin H (biotin) er bra for huden, håret, nervesystemet og stoffskiftet.
Vitamin B8, også kjent som biotin eller vitamin H, er et vannløselig vitamin som bidrar til dannelsen av fettsyrer og omsetningen av aminosyrer og karbohydrater. Det brukes også til å gi næring til hud og hår og til at nervesystemet fungerer som det skal.

Slik tar du vitamin B8
Hvis du vil øke B8-innholdet i B-vitaminene dine, kan du bruke flere matkilder: kalvelever, nøtter, eggeplomme, brun ris, kumelk og ost, hvete, linser, erter, gulrøtter, salat, blomkål, sopp.

11. Vitamin B9: for spedbarn

Vitamin B9 eller folsyre (pteroylglutaminsyre): viktig for nyfødtes utvikling
Vitamin B9, også kjent som folsyre, er et viktig vitamin under svangerskapet, men er nyttig i alle livsfaser. Det er et viktig sporstoff for DNA- og proteinsyntesen og for fornyelsen av alt kroppsvev.

Hvordan ta vitamin B9?
Vitamin B9 finnes i mat i form av folat, folsyre er den oksiderte formen av forbindelsen og forekommer ikke naturlig (det må tas i tilskuddsform). Folat finnes blant annet i grønne bladgrønnsaker (spinat, brokkoli, asparges, salat, kål osv.), tomater, belgfrukter, frukt (særlig kiwi, jordbær og appelsiner) og nøtter. Andre gode kilder til vitamin B9 er kornprodukter, hvetekim og ølgjær. Når det gjelder matvarer av animalsk opprinnelse: lever og innmat, ost og egg.

12. Vitamin B10: mot brannskader

Vitamin B10: hjelper deg med å bekjempe solbrenthet og smerten den forårsaker.
Vitamin B10, også kjent som para-aminobensoesyre, er et viktig vitamin for proteinmetabolismen og støtter effekten av vitamin B5. Det fremmer også konsentrasjonen av oksygen i blodet i arteriene.

Hvordan ta vitamin B10?
I matvarer finnes vitamin B10 i: kål, poteter, peanøtter, hvetekim, salat, tomater, sopp, ølgjær, nyrer, lever, fullkornsprodukter, sirup. Advarsel: Vitamin B10 ødelegges hvis det blandes med vann, kokes eller tilsettes alkoholholdige drikker.

13. Vitamin B11: hjelper magen og tykktarmen

Vitamin B11: perfekt for å få magen og tykktarmen til å jobbe i riktig tempo.
Hvis du alltid er anspent og fordøyer dårlig, hvis du lider av magesyre og døsighet etter måltid, eller hvis du står foran en rekonvalesensperiode, en eksamen, et jobbskifte og føler deg mentalt og fysisk utmattet, trenger du vitamin B11.

Slik tar du vitamin B11
Det finnes i rødt kjøtt, lever, ølgjær, spinat og helmelk. Du kan få det i B-vitaminkapsler eller ved å spise en skje blancherte spinatskiver krydret med olje og sitron 4 til 5 ganger i uken.

14. Vitamin B12: mot anemi

Lider du av blodmangel? Da mangler du vitamin B12 (cyanokobalamin).
Anemi, eller blek hudfarge, oppstår når kroppen har mangel på vitamin B12. Benmargen bruker dette vitaminet til å produsere røde blodlegemer.

Hvordan ta vitamin B12?
Kroppen trenger bare små mengder av dette vitaminet. De matvarene som inneholder høyest konsentrasjon er melk, egg og storfekjøtt.

15. Mangel på B-vitaminer

Trøtthet, svakhet og utmattelse er bare noen av symptomene på B-vitaminmangel. Inntaket av disse vitaminene gjennom kosten er ikke alltid tilstrekkelig til å dekke behovet. Det kan for eksempel hende at kostholdet som følges ikke inneholder matvarer av animalsk opprinnelse, eller utilstrekkelige mengder, for eksempel det vegetariske eller veganske kostholdet. Årsakene som genererer en mangel kan derfor være forskjellige.

Under en tilstand av ubehag, forårsaket for eksempel av feber og influensa, kan det være nødvendig å ta antibiotika . Noen av B-vitaminene produseres av tarmbakterier, som reduseres nettopp i tilfelle antibiotikabehandling. Av denne grunn, og for å gjenvinne energi under og etter antibiotikabehandling, kan det være nyttig å innlemme B-vitaminer. Å hjelpe til med å gjenvinne styrke og energi kan derfor være avgjørende i tilfelle kriser.

En periode med intense studier, arbeid eller idrett kan føre til tretthet, irritabilitet og utmattelse. I slike tilfeller er B-vitaminer nødvendige for at nervesystemet og de psykologiske funksjonene skal fungere som de skal. De reduserer også tretthet og slapphet

Disse vitaminene bidrar til å styrke nervene og forbedre overføringen av nerveimpulser. Det kan være viktig å ta B-vitaminer selv om du ofte har sår på munnen eller tungen eller lider av munnsår. I disse tilfellene brukes vitaminene til å holde membraner og slimhinner intakte og huden normal.

I alle disse tilfellene av mangel kan det være nyttig å ta tilskudd av B-vitaminer.

Les merVis mindre
Produktdetaljer
vitamine-b-complex

Dataark

Sammensetninger
200 % av RDA - Vitaminer B1 2,2 mg, B2 2,8 mg, B3 32 mg, B5 12 mg, B6 2,8 mg, B7 100 µg, B9 400 µg, B12 5 µg
Egenskaper
Kraftig antioksidant
Presentasjon
Glassflaske med 90 kapsler - 2 års holdbarhetstid
Dosering
2 kapsler om dagen med et glass vann
Anmeldelser(4)
Samlet vurdering
4.8
4 Anmeldelser
Qualité
(4.8)
Ce supplément de vitamines est devenu une partie essentielle de ma routine quotidienne. Je me sens plus énergique et concentré tout au long de la journée, et j'ai remarqué que ma santé globale s'est améliorée. C'est un moyen simple de m'assurer que j'obtiens tous les nutriments essentiels dont mon corps a besoin.

Legg igjen en anmeldelse

  • Qualité:
Beskriv dette produktet med enkle og korte ord.
Last opp bilder:
Legg inn bilder her eller klikk for å laste dem opp.
Du vil kanskje også like

Meny

Innstillinger

Opprett en gratis konto for å bruke ønskelister.

Logg inn