Siste kommentarer
Ingen kommentarer
Bloggsøk
Relaterte artikler

Hva er antioksidanter?

Publisert den2019-02-05 av

Oppsummering av denne artikkelen:

Seksjon Samandrag
Kva er ein Antioksidant? Antioksidantar er molekylar som førebygg celleskadar frå frie radikalar. Dei finst i ulike matvarer og kan også bli produserte av menneskekroppen. Døme inkluderer vitaminar A, C, E, og mineral som sink og magnesium.
Viktigheit av Antioksidantar Dei bekjempar oksidativt stress, noko som kan føre til aldring og ulike sjukdomar. Antioksidantar er viktige for å bekjempe stress, inflammatoriske tilstandar og cellulær aldring.
Beste Antioksidant Karbon 60 blir rekna som den best kjente antioksidanten, i stand til å donere 180 elektronar, betydeleg meir enn vitamin C.
Kjelder til Antioksidantar Antioksidantar finnast i grønne grønsaker, frukt, kaffi, kakao, grøn te, og olivenolje blanda med karbon 60. Ein diett rik på fargesterke frukt og grønsaker blir tilrådd for å maksimere inntaket av antioksidantar.
Andre Bruksområde I tillegg til helsefordelar har antioksidantar anvendingsområde i å førebygje metallkorrosjon, vulkanisering av gummi, og bevare smak og aroma i matvarer.

Innholdsfortegnelse

"Antioksidant" er et ord du har sett ofte. I hyllene i supermarkedet ser du det over alt på emballasjen. Det er også en god sjanse for at din yndlingshelsedrikk eller fruktjuice også refererer til dette ordet.

Det finnes også mange, mange kosttilskudd som inneholder antioksidanter, for eksempel liposomalt vitamin C, spirulina, selen og glutation. Men når du begynner å skille mellom hvor utbredt dette begrepet er, spør du deg selv: "Hva er en antioksidant? Er det bare nok en feel-good-mote, eller har antioksidanter faktisk fordeler?"

Les videre for å finne ut hva en antioksidant er, og hvordan du kan styrke helsen ved å tilsette den i kostholdet ditt.


Hva er en antioksidant?

Noen drikker som kaffe, kakao og grønn te inneholder også antioksidanter

En antioksidant er et molekyl som finnes i matvarer og som forebygger skader på celler fra frie radikaler. En antioksidant kan dannes av kroppen til dyr og mennesker. Den finnes naturlig i mange matvarer som grønne grønnsaker, brokkoli, spinat, kål, hvitløk og frukt som gojibær, blåbær, solbær, druer, bringebær, kiwi og guava.

Selv din daglige kopp kaffe, kakao (mørk sjokolade) eller grønn te inneholder antioksidanter. Antioksidantene kan også komme i form av nødvendige vitaminer som vitamin A, vitamin C og vitamin E. Mineraler og sporstoffer som sink, magnesium, kobber, mangan og kalium stimulerer immunforsvaret og motvirker stress, betennelsestilstander og cellealdring. I tillegg til disse vitaminene har olivenolje flere antioksidantegenskaper og gunstige effekter på helsen din.


Når olivenolje blandes med karbon-60, blir antioksidantegenskapene 172 ganger mer effektive enn for vitamin C!

Les studien

Positivt er det at ordet antioksidant ikke alltid brukes om nyttige matbestanddeler. På 1800- og 1900-tallet ble begrepet opprinnelig brukt for å beskrive kjemikalier som forhindret oksidasjon. Oksidasjon er prosessen der oksygen binder seg til et annet kjemikalie. Hvis du har sett en epleskive bli brun eller rust på metall før, er det oksidasjon. På samme måte som du vil forby oksidasjon av metall slik at det ikke ruster, vil du forby oksidasjon av cellene dine slik at de ikke brytes ned.

Oksidativt stress er resultatet av for mye oksidasjon. Dette stresset fører til en følelse av utmattelse, rynker i huden og andre tegn på aldring. Hvis du ikke holder oksidativt stress under kontroll, er kroppen din mer sårbar for sykdommer som kreft. DMLA eller makulær degenerasjon, samt grå stær, kan forbedres ved hjelp av antioksidanter, som stimulerer mitokondriene og dermed aktiviteten i cellene.


Andre bruksområder for antioksidanter

I denne perioden ble antioksidanter hovedsakelig brukt til å stoppe metallkorrosjon og til å konsolidere gummi ved vulkanisering. Men etter hvert som vitenskapelige grupper analyserte antioksidanter, ble begrepet brukt for å stoppe skader på dyre- og menneskeceller. antioksidanter begynte også å bli brukt i andre sektorer som konservering av mat og kosmetikk. E-vitamin brukes ofte til å konservere skjønnhetskremer og kosmetikk.

Før man tok i bruk antioksidanter, var den beste måten å beskytte plantebaserte matvarer og ulike lett bedervelige varer på ofte å oppbevare dem på et godt lukket, tørt og lysfritt sted. Dette resulterte imidlertid i mindre velsmakende mat. Men med introduksjonen av antioksidanter for å forhindre oksidasjon, var det nå mulig å oppbevare maten uten at den mistet smak og aroma.


Hva er det for en hype?

Okei, nå tenker du kanskje: "Dette høres fantastisk ut, men hvorfor er det antioksidanter i all sunn mat? Er antioksidanter det neste toget å hoppe på?" En antioksidant kan virkelig gjøre mye for helsen din og bekjempe sykdommer. På hvilken måte? Jo, på grunn av de irriterende små tingene som kalles frie radikaler.

For å forstå frie radikaler må vi først se på hvordan et atom er bygd opp. Når du ser på et bilde av et atom, vil du legge merke til lag av sirkler som roterer rundt sentrum. Disse hula-hop-lignende lagene kalles skall. Når et skall fylles med elektroner, dannes et nytt skall. Hvis et atom har et uferdig ytre lag som ikke inneholder nok elektroner, er det ustabilt og leter etter noe å binde seg til. Det er et fritt radikal.

Det er nødvendig å merke seg at frie radikaler ikke bare er av det onde. De kan utnyttes i kroppen for å bekjempe sykdommer. Men hvis kroppen har for mange frie radikaler, kan de utløse en kjedereaksjon som kan føre til celleskader og utvikling av flere sykdommer. Det er her antioksidanter kommer inn i bildet.

En antioksidant gir ustabile molekyler de elektronene de trenger uten selv å bli ustabile! Med nok antioksidanter er du klar til å bekjempe sykdommer som diabetes og lindre følelsene av aldring.

C60-France-Antioxidant-How-Works


Hva er den beste antioksidanten?

Den beste antioksidanten som er kjent i dag, er karbon 60. Hvert molekyl kan donere 180 elektroner. Til sammenligning gir vitamin C, som er en av de kraftigste antioksidantene, 2 elektroner. C60 tillater derfor en fullstendig endring av skalaen, mye raskere. Men vitamin C har også enormt mye å by på, for eksempel for sine anti-kreft-egenskaper.

Frukt og grønnsaker er en fin måte å få i seg de antioksidantene du trenger

Kroppen kan lage sine egne antioksidanter, men et balansert kosthold med matvarer som er rike på antioksidanter er en av de beste måtene å maksimere antioksidantnivået på. frukt og grønnsaker er en fin måte å få i seg de antioksidantene du trenger. La oss si at du vil ha en liten taco på middagsmenyen. I stedet for bare å tilsette en skvett pepperfarge i blandingen, kan du prøve å tilsette to eller flere. Eller på fredag kveld, kvelden før helgen, vil du gjerne ha en god stek til å starte helgen med. Tilsett ulike grønnsaker i steken, for eksempel gulrøtter, som inneholder rikelig med fargestoffene karoten og betakaroten. Eller rødløk og grønn eller gul squash for å øke inntaket av antioksidanter og beskytte cellene dine.

"Hva om jeg ikke liker kjøtt?" Hvis du vil redusere kjøttmengden eller droppe den helt, kan du bare varme opp grønnsaker med litt olivenolje og en klype av favorittkrydderet ditt til middag.

Dette kan du gjøre til dessert ved å spise bærterterter eller lage en bolle med favorittfrukten din. Målet er å få inn alle regnbuens farger i kosten.


C60 France-oljer er her for å gi deg en rask boost, for et bedre og sunnere liv.

Veelgestelde vragen

Q1: Kva er nøyaktig ein antioksidant?

A1: Ein antioksidant er ein molekyl som kan førebyggje celleskadar ved å nøytralisere frie radikalar. Dei finst i ulike matvarer og kan også produserast av menneskekroppen.

Q2: Kvifor er antioksidantar viktige for helsa vår?

A2: Antioksidantar er avgjerande for å bekjempe oksidativt stress, noko som kan føre til teikn på aldring og ulike sjukdomar, inkludert kreft. De støttar immunsystemet og bekjempar inflammatoriske tilstandar og cellulær aldring.

Q3: Kva blir rekna som den beste antioksidanten?

A3: Karbon 60 blir for tida rekna som den beste antioksidanten, sidan den kan donere 180 elektronar, noko som er betydeleg meir enn andre kraftige antioksidantar som vitamin C.

Q4: Kva er dei naturlege kjeldene til antioksidantar?

A4: Antioksidantar finst naturleg i grønne grønsaker, frukt, kaffi, kakao, grøn te, og olivenolje, særleg når dei blir blanda med karbon 60.

Q5: Kan kroppen produsere sine eigne antioksidantar?

A5: Ja, menneskekroppen er i stand til å produsere sine eigne antioksidantar, men eit sunt kosthald rikt på matvarer med antioksidantar er også viktig.

Q6: Kva andre bruksområde har antioksidantar i tillegg til helsefordelar?

A6: Antioksidantar blir brukt for å førebygje metallkorrosjon, vulkanisering av gummi, og bevare smak og aroma i matvarer.

Q7: Korleis bekjempar antioksidantar frie radikalar?

A7: Antioksidantar kan donere elektronar til ustabile frie radikalar utan å sjølv bli ustabile, noko som nøytraliserer dei og førebygg celleskadar.

Q8: Er alle frie radikalar skadelege for kroppen?

A8: Ikke alle frie radikalar er skadelege; kroppen kan bruke dei til å bekjempe sjukdomar. Likevel kan eit overskot av frie radikalar føre til celleskadar og utvikling av sjukdomar.

Q9: Korleis kan eg inkorporere fleire antioksidantar i kosthaldet mitt?

A9: Å inkludere eit mangfald av fargesterke frukt og grønsaker, drikke grøn te, kaffi, og bruke olivenolje er effektive måtar å auke inntaket av antioksidantar.

Q10: Er antioksidantar ei nyleg oppdaging?

A10: Termen "antioksidant" vart opphavleg nytta på 1800- og 1900-talet for å beskrive kjemikaliar som hindrar oksidasjon, og fordelane og bruksområda deira har vore studerte og utvida sidan då.

Relaterte produkter
Legg igjen en kommentar
Legg igjen et svar

Meny

Innstillinger

Opprett en gratis konto for å bruke ønskelister.

Logg inn