Siste kommentarer
Ingen kommentarer
Bloggsøk
Relaterte artikler

Hva er liposomalt vitamin C?

Publisert den2019-10-25 av

Innholdsfortegnelse

Definisjoner

Liposomalt vitamin C er en form for vitamin C som er beskyttet inne i et liposom, en lipidmikropartikkel, et fettlegeme. Det er en metode som bruker utstyr til å skape nanoskala molekyler. Det resulterende produktet er helt naturlig og biokompatibelt, det er en mini-vitamin C som er fet.

Det bør bemerkes at morsmelk inneholder liposomer, som hjelper til med å beskytte næringsstoffer og øke deres effektivitet før de overføres til babyen.

Liposomal teknikk gjør at vitamin C blir fettløselig. Dette gjør at liposomalt vitamin C kan absorberes lett av tarmen og også passere gjennom cellemembraner som består av fett. Liposomer krysser cellemembraner og beskytter vitamin C, og transporterer det dermed til selve hjertet av cellene.

Vitamin C, kalt "klassisk" i supplementform eller i matform, er vannløselig. Imidlertid assimileres bare 10 til 20% av denne vannløselige vitamin C-en. Magesaftene fra magen og tarmene ødelegger det meste av det klassiske vitamin C-en.

For å øke nivået av cellulært vitamin C, det vil si inne i kroppens celler, er liposomal form en ekte "revolusjon".

Fordelen med liposomer

Siden liposomet er fett, er det fettløselig, noe som betyr at det blander seg med fett. Dette har mange fordeler:

Tarmassimilering

Liposomalt vitamin C blir bedre absorbert av tarmveggen. Tarmveggen tillater enklere passasje av vitamin C som er innkapslet inne i et fettlegeme. Mengden vitamin C øker i blodet. Vitenskapelige studier 1, 2 har funnet at det er dobbelt så mye vitamin C i blodet med liposomal form, sammenlignet med klassisk vitamin C. Siden det har en bedre biotilgjengelighet, gir liposomalt vitamin C en svært viktig toleranse: ingen fordøyelsesproblemer, ingen syrlighet, selv med høye doser.

Celleassimilering

Cellemembranen består av fosfolipider (fett), og liposomer som er i blodet passerer gjennom cellemembraner, med vitamin C helt i hjertet av cellene (spesielt cellene som trenger vitamin C mest: immunceller, hjerne, binyrer). Mens mye av tradisjonelt vitamin C-pulver eller tabletter som løses opp i vann, blir eliminert gjennom urinen. Liposomalt vitamin C blir derimot mye bedre assimilert, og nyrene behandler en liten mengde vitamin C: liposomalt vitamin C tærer ikke på nyrene.

Gradvis utgivelse

Liposomalt vitamin C sprer seg gradvis takket være liposomer. Over tid forblir nivåene av vitamin C i blodet høye 1, 2. Cellediffusjonen er kontinuerlig og progressiv. Med konvensjonelle vitamin C-tabletter eliminerer nyrene vitamin C når konsentrasjonen i blodet overstiger et visst nivå: 50% av dosen blir eliminert på 30 minutter. Mens liposomalt vitamin C nesten fullstendig unngår urinutskillelse, kan ikke fettmikropartikkelen bli fortynnet i blodplasmaet. En ekstra fordel med denne gradvise diffusjonen er at det ikke er noen "rykk" som kan være ubehagelig med konvensjonelt vitamin C-pulver eller tabletter.

Hjerneassimilering

Liposomal form av vitamin C passerer hjernens membran. Denne teknologien brukes innen onkologi: i motsetning til konvensjonelle cellegiftmedisiner kan terapeutiske produkter som injiseres i liposomal form, virke på hjernen. På samme måte kan liposomalt vitamin C spre seg i hjernen, noe som er av ekstraordinær interesse med tanke på hjernens affinitet for vitamin C.

Betingelser for liposomets ytelse

For å dra nytte av fordelene med liposomalt vitamin C, er kvaliteten på liposomet veldig viktig. Produksjonsmetoden og kvalitetskontrollen garanterer det endelige resultatet. Liposomal teknologi er dyrt å produsere og krever forskning og utvikling.

Et kvalitetsliposomalt vitamin C defineres av størrelsen på liposomene, deres innkapsling og stabilitet ved temperatur og tid.

Nanoskala dimensjon av hvert liposom

Størrelsen på liposomer bør være mellom 100 nm og 300 nm for å sikre optimal absorpsjon gjennom tarmbarrieren og cellemembraner. Men vi har ikke funnet vitenskapelige eksperimenter som viser at større liposomer absorberes dårligere.

Innkapsling

Det er avgjørende at vitamin C er riktig omgitt av liposomet. Dette avhenger av produksjonsprosessen som brukes: det er nødvendig med en enhet som projiserer en blanding av vitamin C, fosfatidylkolin og renset vann under høyt trykk, slik at det kan dannes liposomer av høy kvalitet. Dette krever komplekst utstyr og timer med oppsett for å lage små, godt innkapslede liposomer.

Liposomal form er en delikat alkymi mellom forskjellige molekyler for å lage en blanding der vitamin C befinner seg i mikrodråper av fett:

  • Det er også nødvendig at lecitinet som brukes, har høy renhet av fosfatidylkolin.
  • Det er avgjørende at det brukes renset vann i riktig proporsjon .

Liposomets stabilitet

Stabiliteten til liposomer vil avhenge av den brukte teknologien. Hvis liposomalt vitamin C er godt innkapslet, vil det ikke frykte oksygen eller kroppstemperaturer på 37 °C.

Vårt liposomale vitamin C er garantert med 2 års holdbarhet.

Finn kvalitetsliposomal vitamin C

Prisen på kosttilskudd med liposomal teknologi avhenger av produksjonsteknikker. Denne lille veiledningen vil tillate deg å velge den beste kvaliteten til den mest konkurransedyktige prisen. Du vil også lære å oppdage falske liposomer.

Prisen på vårt liposomale vitamin C er lavest på markedet fordi vi ønsker å gjøre denne fabelaktige teknologien tilgjengelig med veldig høy konsentrasjon.

Det beste liposomale vitamin C-en

Vi har samlet informasjon ved å sammenligne mange tilgjengelige liposomale C-vitaminer.

Vi har beholdt bare produksjonskvaliteten for å tilby deg en rimelig pris.

Gyldighetstester for ekte liposomale vitaminer C

Laboratoriet må demonstrere størrelsen på liposomene og deres stabilitet. De må gi tester og vurderinger av kosttilskuddene sine:

  • Tester for liposomstørrelse og homogenitet: mikroskopi og / eller DLS-observasjon
  • Tester for kvaliteten på innkapslingen (at vitamin C er i liposomet). Det er nødvendig å utføre minst en saponifiseringstest, eller mer kompliserte undersøkelser.
  • Tester for stabilitet av liposomer over tid: ved å analysere liposomer etter 2 til 3 måneder.

Elementer for en kvalitetsformel

Produsenten

Liposomal teknologi krever mye initial investering og kan ikke improviseres. Utstyret og tiden som kreves for å lage et kvalitets kosttilskudd er svært kostbart.

Det er få produsenter som kan produsere kvalitetsliposomer: små, godt innkapslede og stabile.

Produsenter av liposomalt vitamin C replikerer teknologien på andre kosttilskudd for å gjøre investeringen lønnsom (og tilby svært assimilerbare molekyler).

Referanser og vitenskapelige studier brukt i denne artikkelen:

Legg igjen en kommentar
Legg igjen et svar

Meny

Innstillinger

Opprett en gratis konto for å bruke ønskelister.

Logg inn