Siste kommentarer
Ingen kommentarer
Bloggsøk
Relaterte artikler

Anti-aldringseffekten av nikotinamidmononukleotid (NMN): Dosering, forskning

av

Sammendrag av denne artikkelen:

Avsnitt Beschrijving
Wat is NMN? Nikotinamidemononucleotide (NMN) is een molecuul dat een cruciale rol speelt in het energiemetabolisme van het lichaam. Het is afgeleid van niacine en is een product van de reactie tussen nicotinamideribose en een fosfaatgroep.
Voedselbronnen van NMN Broccoli, kool, edamame, champignons, tomaten, avocado, komkommer, garnalen, rauw rundvlees.
Voordelen van NMN Anti-veroudering, behandeling van type II diabetes, neuroprotectie, verbeterd metabolisme, behoud van jeugdigheid.
NMN vs NR NMN en NR zijn beide voorlopers van NAD+. De belangrijkste verschillen tussen de twee zijn de molecuulgrootte en de prijs. NMN heeft een grotere molecuulgrootte en is over het algemeen duurder dan NR.
NMN Onderzoek Onderzoek naar NMN heeft zich gericht op potentiële anti-verouderingseigenschappen, verbeterde cardiovasculaire gezondheid, verbeterde fysiologische en immunologische functies, en potentiële neurodegeneratieve voordelen.
NMN Dosering De aanbevolen dosis NMN varieert, maar het algemene bereik is meestal tussen 250 mg en 500 mg per dag.
Is NMN veilig? Huidig onderzoek suggereert dat NMN veilig kan worden gebruikt. Klinische studies van NMN hebben geen ernstige bijwerkingen gerapporteerd.
Kan NMN worden voorgeschreven als medicijn? Momenteel heeft NMN nog geen FDA-goedkeuring gekregen en kan daarom niet worden voorgeschreven als medicijn. Het kan echter worden ingenomen als een voedingssupplement.
Waar kan ik NMN kopen? Hoewel je NMN kunt vinden bij lokale apotheken, is de beste plek om NMN te kopen online van een gerenommeerde leverancier.

Hvorfor trenger vi nikotinamidmononukleotid (NMN)?

Når vi blir eldre, gjennomgår kroppen vår en rekke endringer som kan føre til en nedgang i vår generelle helse og velvære. Men hva om det fantes en måte å bremse, eller til og med revertere aldringsprosessen? Nikotinamidmononukleotid (NMN) kan være nøkkelen til et lengre og sunnere liv.

NMN er en forløper for NAD+, en viktig biomarkør i menneskeceller. Med alderen synker NAD+-nivåene på grunn av enzymfunksjoner. NMN-tilskudd kan imidlertid bidra til å forbedre cellefunksjonen og øke NAD+-nivåene, noe som kan bremse aldringsprosessen.

Men hva er det som skiller NMN fra andre behandlinger mot aldring? I motsetning til mange andre alternativer har NMN minimale bivirkninger og tolereres godt. Les mer om NMNs anti-aldringspotensial og hvordan det kan forlenge levetiden din."

Hva er nikotinamidmononukleotid (NMN)?

Nikotinamidmononukleotid (NMN) er et molekyl som spiller en avgjørende rolle i kroppens energimetabolisme. Det er avledet fra niacin og er et produkt av reaksjonen mellom nikotinamidribose og en fosfatgruppe. NMN er et substrat for enzymet nikotinamidmononukleotid-adenylyltransferase, som omdanner det til NAD+ (nikotinamidadenindinukleotid), et molekyl som er grunnleggende for cellulære biokjemiske funksjoner.

Nyere prekliniske studier har vist at NMN kan ha et terapeutisk potensial for å reversere aldringsprosessen og behandle kreft. NMN er et forstadium til NAD+, og et fall i NMN-nivåene kan ha en dramatisk effekt på den generelle helsen. Forskningen på NMNs rolle i kampen mot aldring og kreft er lovende og pågående.

Hvilke matvarer inneholder nikotinamidmononukleotid (NMN)

Brocoli, kål, edamame, sopp, tomater, avokado, agurk, reker, rått storfekjøtt

Hva er fordelene med nikotinamidmononukleotid (NMN)?

nmn nad+ actions benefits

 1. Anti-aldringstilskudd: Forskning utført av Dr. David Sinclair ved Havard University har bekreftet at NMN kan bremse aldringsprosessen. Det kan forbedre hukommelsen og den kognitive funksjonen. Nedgangen i NAD+-nivåer etter hvert som vi blir eldre kan føre til redusert energiproduksjon i mitokondriene. NMN kan bidra til å øke NAD+-nivåene i kroppen og aktivere sirtuiner, som er enzymer som spiller en avgjørende rolle for aldring og lang levetid. Ved å forbedre cellefunksjonen kan NMN bidra til å bremse aldringsprosessen og forbedre den generelle helsen og velværet.
 2. Behandling av diabetes II: NMN kan forbedre glukoseintoleransen og insulinfølsomheten hos pasienter med diabetes. Et fall i NAD+-nivåene kan utløse diabetes type II. Tilførsel av NMN kan forbedre glukoseintoleransen og insulinfølsomheten hos diabetespasienter betydelig. I tillegg har noen genetikere utledet at behandlingen reverserer det genetiske uttrykket forårsaket av et fettrikt kosthold.
 3. Nervebeskyttelse: NMN kan beskytte hjernen mot skader og forbedre kognitiv funksjon, noe som gjør det til en potensiell behandling av Alzheimers sykdom, Parkinsons syndrom og demens. Når NAD+-nivåene synker, står den mentale tilstanden på spill. Tilførsel av NMN optimaliserer mengden NAD+ og beskytter hjernen mot skade. Det kan forbedre nevronal funksjon og kognisjon, inkludert læring og hukommelse.
 4. Forbedret stoffskifte: Optimale nivåer av NMN i kroppen kan øke NAD+ og forbedre stoffskiftet, noe som kan bidra til vekttap og redusere risikoen for fedme, diabetes, fettlever og dyslipidemi. NAD+ regulerer metabolske energifunksjoner, DNA-reparasjon og stressrespons. NMN påvirker stoffskiftet direkte, og mangel på NMN antas å utløse en rekke metabolske forstyrrelser. Ved glukoseintoleranse bidrar NMN til å forbedre sukkerstoffskiftet. Forskning bekrefter at du kan gå ned opptil 10 % av kroppsvekten hvis du tar NMN.
 5. Styrke ungdommen: NMN, en forbindelse, kan motvirke slitasje på blodårene og dermed bremse aldringsprosessen. NMN kan forbedre blodgjennomstrømningen og muskelutholdenheten og samtidig reversere vaskulær atrofi og aldring. Nøkkelingrediensen som gjør alt dette mulig, er SIRT1, et protein som regulerer flere metabolske prosesser. Når SIRT1-nivåene reduseres i menneskelige endotelceller, reduseres blodgjennomstrømningen betydelig. NMN-tilskudd aktiverer imidlertid sirtuinsignalering, noe som setter i gang utviklingen av nye kapillærer som forsyner muskler og andre vitale organer med oksygen og næringsstoffer. Dette fører til en reduksjon i aldringsprosessen, forbedret muskulær utholdenhet og en generell forbedring av helse og velvære.

NMN Vs NR

Når det gjelder forløperne til NAD+ - et molekyl som spiller en viktig rolle i ulike cellulære funksjoner - er det to forbindelser man tenker på: nikotinamidmononukleotid (NMN) og ribosid. Selv om disse to molekylene er beslektet, er det noen viktige forskjeller som er verdt å fremheve.

En av de viktigste forskjellene mellom de to er molekylstørrelsen. Mer spesifikt har NMN en større molekylstørrelse enn ribosid, noe som betyr at det ikke lett kan passere gjennom menneskekroppen uten å brytes ned i sine bestanddeler. Imidlertid har forskere nylig oppdaget en transportør kalt Scl12a8-proteinet som kan lette omdannelsen av NMN til NAD +.

En annen forskjell mellom disse to forløperne er kostnadene. Generelt er NMN dyrere enn ribosid. Det bør imidlertid bemerkes at det er behov for ytterligere forskning for å bedre forstå forskjellene og fordelene med disse forbindelsene.

Forskning på nikotinamidmononukleotid (NMN)

Siden oppdagelsen i 1963 har nikotinamidmononukleotid (NMN) fått stor oppmerksomhet i forskningsmiljøet. Forskere har utforsket de mange potensielle fordelene dette molekylet kan gi, inkludert anti-aldringsegenskaper, forbedret kardiovaskulær helse, forbedrede fysiologiske og immunologiske funksjoner og til og med potensielle nevrodegenerative fordeler. La oss ta en nærmere titt på noen av forskningsstudiene som har sett på NMN:

Nicotinamide Mononucleotide NAD SIRT1

 1. Bekjempelse av aldring: I 2013 fant Dr. David Sinclair fra Harvard University at NMN kunne forbedre muskelkapasiteten og stoffskiftet i musemodeller. Han fant også ut at NMN var like effektivt som vekttrening, og at det ikke hadde noen bivirkninger.
 2. Kardiovaskulær helse: I 2014 oppdaget Yamamoto og hans medarbeidere at NMN har hjertebeskyttende egenskaper og kan beskytte hjertet mot reperfusjon og iskemisk skade. I 2016 oppdaget De Picciotto og hans team at NMN også kan fremme vaskulær funksjonalitet.
 3. Neurodegenerasjon: I 2015 oppdaget Long og hans team at NMN kan behandle Alzheimers sykdom og redusere symptomene. I 2016 oppdaget Wang og hans team at NMN også kan motvirke kognitiv svekkelse og nevronale mangler.
 4. Fysiologiske og immunologiske funksjoner: I 2013 oppdaget Mills og hans team at NMN kan behandle diabetes type II. I 2016 oppdaget han at det også kan motvirke fysiologisk og immunologisk tilbakegang hos gamle mus og redusere oksidativt stress.
 5. Mystisk transportør: De siste årene har Imai og hans team oppdaget et protein kalt Slc12a8 som letter opptaket av NMN i kroppen, noe som kan øke biotilgjengeligheten.
 6. Kliniske studier: Siden 2017 har forskere fra Keio University i Tokyo og University of Washington gjennomført kliniske studier med NMN på eldre, men friske forsøkspersoner. Målet er å fastslå sikkerheten til tilskuddet og forstå hvordan det påvirker betacellefunksjonen og om det er noen bivirkninger.

Dosering av nikotinamidmononukleotid (NMN)

Å bestemme riktig mengde tilskudd av nikotinamidmononukleotid (NMN) kan være et vanlig spørsmål for mange mennesker. Selv om anbefalte doser kan variere avhengig av kilden, er det generelle intervallet vanligvis mellom 250 mg og 500 mg per dag.

I kliniske studier fikk testpersonene maksimalt 500 mg NMN per dag. PÅ DEN ANDRE HÅNDEN tar den anerkjente NMN-forskeren David Sinclair rundt 900 mg om dagen. Selv om enkelte brukere har rapportert at de tar opptil 1000 mg om dagen, er det viktig å være klar over at NMN ikke har noen kjente bivirkninger.

Det anbefales alltid å starte med lavest mulig dose og øke gradvis etter behov.

Er nikotinamidmononukleotid trygt? En oversikt over aktuell forskning

Når det gjelder sikkerheten ved bruk av nikotinamidmononukleotid (NMN), tyder dagens forskning på at bruken er trygg. Til dags dato finnes det ingen bevis som tyder på at NMN er utrygt. Faktisk har kliniske studier av NMN ikke rapportert om alvorlige bivirkninger hos forsøkspersoner. I tillegg har de prekliniske studiene av NMN også vært vellykkede og har ikke rapportert om noen uønskede symptomer. Det er imidlertid alltid viktig å rådføre seg med helsepersonell før du tar et kosttilskudd, spesielt hvis du har underliggende helsetilstander eller tar medisiner.

Nikotinamidmononukleotid (NMN)

kosttilskudd.

Siden nikotinamidmononukleotid (NMN) ennå ikke er godkjent av FDA, kan det ikke forskrives som legemiddel. Det kan imidlertid tas som et kosttilskudd. Selv om du kan finne det på lokale apotek, er det beste stedet å kjøpe NMN online fra en anerkjent leverandør. Du kan velge å kjøpe NMN i bulkpulverform for forskningsformål eller som kosttilskudd.

For å forbedre biotilgjengeligheten anbefales det at NMN tas sublingualt (under tungen) i stedet for som orale tabletter. I henhold til FDAs standarder trenger en person minst 560 mg NMN per dag. Selv om visse matvarer som brokkoli og kål inneholder små mengder NMN, vil det være umulig å innta de store mengdene som trengs for å oppfylle FDAs krav. Derfor er det mest praktiske alternativet å kjøpe et tilskudd fra en anerkjent leverandør.

Ofte stilte spørsmål

1. Hva er nikotinamidmononukleotid (NMN)

Nikotinamidmononukleotid (NMN) er et molekyl som spiller en avgjørende rolle i kroppens energimetabolisme. Det er avledet av niacin og er et resultat av reaksjonen mellom nikotinamidribose og en fosfatgruppe.

2. Hvorfor er NMN viktig i kampen mot aldring

NMN er et forstadium til NAD+, en viktig biomarkør i menneskeceller. Med alderen synker NAD+-nivåene, men tilskudd av NMN kan bidra til å forbedre cellefunksjonen og øke NAD+-nivåene, noe som kan bremse aldringsprosessen.

3. Hvilke matvarer inneholder NMN?

Matvarer som inneholder NMN, er blant annet brokkoli, kål, edamame, sopp, tomater, avokado, agurk, reker og rått storfekjøtt.

4. Hva er fordelene med NMN?

NMN har flere potensielle fordeler, blant annet at det bremser aldringsprosessen, forbedrer hukommelsen og den kognitive funksjonen, behandler diabetes type II, beskytter hjernen mot skader, forbedrer stoffskiftet og opprettholder ungdommeligheten.

5. Hva er forskjellen mellom NMN og NR?

NMN og NR er begge forstadier til NAD+. De viktigste forskjellene mellom de to er molekylstørrelse og pris. NMN har en større molekylstørrelse og er generelt dyrere enn NR.

6. Hva forskes det på når det gjelder NMN?

Forskning på NMN har fokusert på potensielle anti-aldringsegenskaper, forbedret kardiovaskulær helse, forbedrede fysiologiske og immunologiske funksjoner og potensielle nevrodegenerative fordeler.

7. Hva er anbefalt dosering av NMN?

Den anbefalte dosen av NMN varierer, men det generelle området er vanligvis mellom 250 mg og 500 mg per dag. Noen mennesker, for eksempel den anerkjente NMN-forskeren David Sinclair, tar imidlertid opptil 750 mg om dagen.

8. Er det trygt å bruke NMN?

Nåværende forskning tyder på at NMN kan brukes trygt. Kliniske studier av NMN har ikke rapportert om alvorlige bivirkninger.

9. Kan NMN forskrives som medisin?

For øyeblikket har NMN ennå ikke fått FDA-godkjenning og kan derfor ikke forskrives som medisin. Det kan imidlertid tas som et kosttilskudd.

10. Hvor kan jeg kjøpe NMN?

Selv om du kan finne NMN på lokale apotek, er det beste stedet å kjøpe NMN online fra en anerkjent leverandør. Du kan velge å kjøpe NMN i bulkpulverform for forskningsformål eller som kosttilskudd.

Relaterte produkter
Legg igjen en kommentar
Legg igjen et svar

Meny

Innstillinger

Opprett en gratis konto for å bruke ønskelister.

Logg inn