Siste kommentarer
Ingen kommentarer
Bloggsøk
Relaterte artikler

NMN tips og råd

Publisert den2023-07-17 av

Oppsummering av denne artikkelen:

Nøkkelpunkter Detaljer
Tips 1 Unngå å oppbevare NMN i kjøleskapet for å forhindre fuktighetsabsorpsjon.
Tips 2 Velg sublingual NMN-pulver for direkte absorpsjon i blodbanen.
Tips 3 Vurder å ta NMN sammen med mat for en potensiell energiøkning.
Tips 4 Innta matvarer som naturlig inneholder NMN, som brokkoli, agurker og avokadoer.
Tips 5 Øk gradvis NMN-dosen til ønsket resultat oppnås.
Tips 6 Start med en høyere dose hvis du har begrenset budsjett, og reduser deretter for å opprettholde NAD-nivåer.
Tips 7 Par NMN med en sirtuin-aktivator som olivenolje, resveratrol eller quercetin.
Tips 8 Tren for å aktivere AMPK-veien og resirkulere NAD.

Innledning

Så du bruker enten allerede Nicotinamide Mononucleotide (NMN) eller vurderer bruken, og du er opptatt av å optimalisere fordelene. I dag vil vi gi deg viktige tips for å øke disse resultatene. Noen av disse forslagene kan være i strid med det du tidligere har hørt eller fått råd, men vi vil avklare hvorfor det kan være tilfelle.

Du er ute etter resultater, og noen ganger må du gå utradisjonelt til verks, tøye regler eller avvike fra det du tror er den "riktige" måten å gjøre det på. Det finnes grunner til at du har fått visse råd, men vi er her for å belyse hvorfor disse grunnene kanskje ikke stemmer overens med dine spesifikke mål og ønskede resultater. Husk at vårt endelige mål er å oppnå best mulig resultat.

Tips nummer 1 - Unngå å oppbevare NMN i kjøleskapet

Det første rådet vi har til deg er å avstå fra å oppbevare Nicotinamide Mononucleotide (NMN) i kjøleskapet. Vi forstår at dette strider mot det du sannsynligvis har blitt fortalt, og vi er klar over at NMN sannsynligvis ble nedkjølt under lagring før den nådde deg. La oss forklare hvorfor dette kanskje ikke er den beste fremgangsmåten.

Kjøling kan faktisk være gunstig for et krystallisert molekyl som NMN. Krystaller kan brytes ned på grunn av endringer i omgivelsene, for eksempel temperatursvingninger. Denne prosessen, som kalles aldring, kan akselerere nedbrytningen av molekylene og potensielt redusere effektiviteten. Tanken bak nedkjøling av NMN er å opprettholde et stabilt miljø, ettersom temperaturen og omgivelsene kan variere.

Men når du først har åpnet NMN, er det best å ikke oppbevare det i kjøleskapet. Tenk på det som potetgull eller tørket frukt; du vil vanligvis ikke kjøle ned disse varene. Nikotinamidmononukleotid (NMN) er et tørket produkt, du vil opprettholde tørrheten.

Hvis du tar NMN daglig, kanskje flere ganger om dagen, slik vi gjør, kan du potensielt tilføre fuktighet hver gang du tar det ut av kjøleskapet og utsetter det for et varmere miljø. La oss forklare hvordan kondens dannes. Hver gang du tar NMN ut av kjøleskapet og åpner det i et varmt rom, utsetter du det for kondens og dermed økt fuktighet.

Så for å bevare integriteten til NMN er det best å oppbevare det i et tørt, stabilt miljø, ikke i kjøleskapet.

Tips nummer 2 - Velg sublingualt NMN-pulver

Å velge å ta nikotinamidmononukleotid (NMN) i en sublingual form kan være en game-changer i din kosttilskuddsrutine. Sublingualt inntak innebærer å plassere NMN-pulveret under tungen og la det oppløses naturlig. Denne metoden er svært effektiv fordi den gjør at NMN absorberes direkte i blodet. Dette omgår fordøyelsessystemet, som noen ganger kan redusere effekten av visse kosttilskudd. Ved å ta NMN sublingualt sørger du for at en høyere konsentrasjon av tilskuddet kommer inn i blodomløpet, noe som potensielt forbedrer fordelene. Denne metoden kan være spesielt gunstig for de som ønsker å maksimere effekten av NMN-inntaket. Så hvis du ønsker å optimalisere ditt tilskudd av nikotinamidmononukleotid (NMN), bør du vurdere å bytte til et sublingualt NMN-pulver.

Tips nummer 3 - Vurder å ta NMN sammen med mat

Det tredje tipset kan være i strid med det du har hørt, selv fra eksperter som David Sinclair, men hør på oss. Hvis du ønsker å øke fordelene med Nicotinamide Mononucleotide (NMN), bør du vurdere å ta det sammen med mat. Hvis du er blant de 10-20 % av de som ikke opplever en merkbar energiboost eller andre effekter av NMN, kan du prøve å innta det rett etter at du har spist energirik mat som et eple eller en banan.

Av egen erfaring har vi funnet ut at inntak av NMN etter inntak av energirik mat gir en betydelig energiboost, nesten som å ta en kopp kaffe for mye. Så vi foreslår at du bryter "tom mage"-regelen minst én gang om dagen hvis du ønsker å forbedre NMN-resultatene dine.

Grunnen til at du ofte anbefales å ta NMN på tom mage, er å tilpasse inntaket til døgnrytmen din, ettersom NAD-nivåene dine naturlig stiger om morgenen. Vi har imidlertid lagt merke til at spesielt om ettermiddagen, hvis vi glemmer å ta NMN og så kommer på det etter å ha spist, er den påfølgende energiboosten nesten overveldende.

Så hvis du ikke opplever de ønskede resultatene fra NMN, kan du prøve å ta det etter et måltid. Det er trygt å konsumere nikotinamidmononukleotid (NMN) med mat, og det kan bare gi deg det løftet du leter etter. Gi oss beskjed i kommentarfeltet hvis dette fungerer for deg. Husk at det handler om å finne ut hva som fungerer best for kroppen din.

Tips nummer 4 - Spis mat som naturlig inneholder kosttilskuddene du tar

Det fjerde tipset er å innlemme matvarer i kostholdet ditt som naturlig inneholder kosttilskuddene du tar. For eksempel finnes nikotinamidmononukleotid (NMN) naturlig i matvarer som brokkoli, agurk og avokado. Du lurer kanskje på hvorfor du bør spise disse matvarene hvis du allerede tar kosttilskuddet. Vel, det er flere fordeler med å gjøre det.

Vi begynte instinktivt å spise mat som var assosiert med polyfenolene vi tok, som resveratrol, TMG, NMN og isafysatin. En av grunnene til dette er at hvis disse stoffene er gunstige og vi tar dem som kosttilskudd, er det fornuftig å også få i seg noe fra naturlige matkilder. Dette kan forsterke og øke fordelene.

Tenk også på stoffskiftet. Kroppen vår har fått i seg disse polyfenolene fra matvarer i tusenvis av år. Vi er biologisk programmert til å utvinne disse stoffene fra maten vi spiser. Derfor er det sannsynlig at kroppen din vil gjenkjenne, omsette og behandle disse polyfenolene mer effektivt når de kommer fra maten, enn når de inntas sammen med usunne eller bearbeidede matvarer.

I tillegg gir inntak av sunne matvarer naturlige fordeler. Du får vedvarende energi fra disse matvarene, og det er mindre sannsynlig at du får lyst på usunn mat. Dette kan forbedre de fysiske resultatene dine ved å hjelpe deg med å gå ned i vekt og føle deg bedre over lengre perioder. Så vårt tredje tips er å spise mat som naturlig inneholder kosttilskuddene du tar.

Tips nummer 5 - Øk NMN-dosen gradvis til du oppnår ønskede resultater

Det femte tipset er å gradvis øke doseringen av nikotinamidmononukleotid (NMN) til du begynner å føle de ønskede effektene. Alles kropp reagerer forskjellig på varierende nivåer av NMN. Studier har vist at NMN er trygt å innta opptil et par gram per dag, men det er ikke sikkert at du opplever merkbare resultater ved lavere doser.

Av egen erfaring opplevde vi at resultatene ble bedre etter hvert som vi økte dosen. Det var imidlertid et punkt med avtagende avkastning utover 1 til 1,5 gram. Vi tar for tiden 1 gram. Vi følte oss fantastiske med 1,5 gram, men vi er ikke sikre på om vi engang trenger så mye. Over tid vil kroppen din uansett akkumulere økte NAD-nivåer.

Så hvis du ikke opplever de ønskede resultatene, kan det hende du tar for lite. Det kan for eksempel hende at du tar 500 milligram, men at du faktisk trenger et gram for å øke NAD-nivåene dine betydelig og oppleve fordelene med energi, fokus og vekttap som mange forbinder med NMN. Husk at disse rådene gjelder for de aller fleste, men resultatene kan variere fra person til person.

Tips nummer 6 - Begynn med en høyere dose hvis du er på et budsjett

Det sjette tipset kan se ut til å være i strid med det første, spesielt hvis du er budsjettbevisst og synes Nicotinamide Mononucleotide (NMN) er litt kostbart. Hvis du har lyst til å prøve NMN, men er bekymret for prisen, har du kanskje bestemt deg for å budsjettere med en mindre dose, for eksempel 250 milligram. Vårt sjette tips er imidlertid å starte med en høyere dose, selv om det bare er for en kort periode.

Vurder å ta 500 milligram den første uken, og reduser deretter til den budsjetterte dosen på 250 milligram. Ja, denne tilnærmingen vil i utgangspunktet koste litt mer, men det er viktig å merke seg at det tar omtrent ni dager før NAD-nivåene dine stabiliseres når du begynner å ta NMN. Etter det trenger du ikke så mye for å opprettholde disse nivåene. Denne informasjonen kommer fra nylige intervjuer med David Sinclair.

Ved å ta 500 milligram i omtrent en uke kan du kanskje redusere dosen til 250 milligram og fortsatt oppleve fordelene. Så hvis du har et budsjett, men likevel ønsker å forbedre resultatene av Nicotinamide Mononucleotide (NMN), kan du prøve denne tilnærmingen.

Tips nummer 7 - Par NMN med en Sirtuin-aktivator

Det syvende tipset er å ta nikotinamidmononukleotid (NMN) sammen med en sirtuinaktivator, for eksempel olivenolje, Resveratrol eller Quercetin. Noen studier tyder på at et for høyt inntak av Resveratrol kan føre til redusert energi.

Hvis du lider av allergi, bør du vurdere å veksle mellom Resveratrol og Quercetin. På denne måten unngår du å overbelaste ett av tilskuddene og får en balansert blanding av de to.

Olivenolje er en annen utmerket naturlig sirtuinaktivator som vi prøver å innta regelmessig.

Vår C60-olivenolje er selvfølgelig et must sammen med nikotinamidmononukleotid (NMN).

Alternativt kan du ta Resveratrol eller Fisetin. Hvis du velger Fisetin, spesielt i høye doser, vil vi imidlertid ikke anbefale å kombinere det med Resveratrol eller Quercetin. Når du tar Fisetin, må du velge å ikke ta Resveratrol eller Quercetin i denne perioden. Vi unngår også Spermidin, da det er et senolytisk middel, og vi tror ikke vi trenger å eliminere flere senescentceller.

Sirtuiner er proteiner som NAD bruker til å reparere DNA og forbedre mitokondrienes ytelse. Ved å ta en sirtuinaktivator sammen med nikotinamidmononukleotid (NMN) kan du forbedre disse fordelene nedstrøms.

Tips nr. 8 - Tren for å aktivere AMPK-veien

Det åttende og uten tvil mest avgjørende tipset for å forbedre resultatene av Nicotinamid Mononucleotide (NMN) innebærer resirkulering av NAD som allerede finnes i kroppen din. Vi tar NMN for å øke NAD-nivåene, og derfor bruker vi noen ganger disse begrepene om hverandre. Trening aktiverer AMPK (adenosinmonofosfat-aktivert proteinkinase).

Trening gir mange fordeler for skjelettsystemet, musklene, cellene og leddene. Når det gjelder trening, er det "use it or lose it" som gjelder, og det bidrar også til å forbrenne alt du inntar, slik at du får ut maksimalt med energi. AMPK-banen bidrar til å resirkulere det NAD-et du allerede har.

Hvis du ikke trener eller deltar i andre aktiviteter som kalddusj, badstue, periodisk faste eller tidsbegrenset ernæring, aktiverer du ikke AMPK-banen like effektivt. Selv følger vi en tidsbegrenset spiseplan, der vi kun spiser mellom kl. 12 og 20, for å skape ekstra cellestress. Alle disse aktivitetene bidrar til å aktivere AMPK-banen og resirkulere det NAD-et du allerede har. Hvis du ikke trener eller driver med disse aktivitetene, resirkulerer du ikke NAD like effektivt, og du vil ikke ha like stor nytte av NMN-tilskuddet ditt.

Konklusjon

Vi bruker personlig rent nikotinamidmononukleotid (NMN), og vi anbefaler at du gjør det samme. Uansett hvor du henter NMN, må du sørge for at det er rent. Metoden for inntak er ikke så viktig som kvaliteten. Når du har konsumert det, vil NAD-nivåene dine begynne å øke i løpet av få minutter, og som nevnt tidligere vil de stabilisere seg etter omtrent ni dager. Så når du begynner å øke NAD-nivåene dine, bør du sikte på å opprettholde det i minst en uke eller to. Vi håper disse tipsene hjelper deg med å oppnå de resultatene du leter etter.

Ofte stilte spørsmål

Hva er den beste måten å oppbevare NMN på?

Det anbefales å oppbevare NMN på et tørt og stabilt sted, ikke i kjøleskapet for å unngå fuktighetsabsorpsjon.

Hva er den beste formen for NMN å ta?

Sublingual NMN-pulver anbefales sterkt da det tillater direkte absorpsjon i blodbanen.

Bør jeg ta NMN sammen med mat?

Ja, å ta NMN sammen med mat rik på energi kan potensielt øke fordelene.

Hvilke matvarer inneholder naturlig NMN?

Matvarer som brokkoli, agurker og avokadoer inneholder naturlig NMN.

Hvordan bør jeg justere NMN-dosen min?

Det er anbefalt å gradvis øke NMN-dosen til ønskede effekter merkes.

Hvordan har råd til NMN hvis jeg har begrenset budsjett?

Start med en høyere dose den første uken, og reduser deretter til det beløpet du har satt av for å opprettholde NAD-nivåer.

Hva bør jeg kombinere med NMN?

Kombiner NMN med en sirtuin-aktivator som olivenolje, resveratrol eller quercetin for økte fordeler.

Hvordan kan jeg resirkulere NAD i kroppen min?

Tren for å aktivere AMPK-veien og resirkulere NAD.

Hva er fordelene med å ta NMN?

NMN kan bidra til å øke NAD-nivåene og potensielt forbedre energi, fokus og vekttapfordeler.

Hvor lang tid tar det før NAD-nivåene stabiliseres etter å ha tatt NMN?

Det tar omtrent ni dager for NAD-nivåene å stabilisere seg etter å ha startet NMN-tilskudd.

Relaterte produkter
Legg igjen en kommentar
Legg igjen et svar

Meny

Innstillinger

Opprett en gratis konto for å bruke ønskelister.

Logg inn